mszp.hu | Belföld
2019. november 26. 13:21

Mesterházy: Le fogjuk váltani a Fideszt 2022-ben!

Mesterházy: Le fogjuk váltani a Fideszt 2022-ben!
Az ellenzék győzni fog a 2022-es választáson, jelentette ki Mesterházy Attila, az MSZP politikusa kedden az ATV Start című műsorában.

„Le fogjuk ’22-ben váltani a Fideszt” – jelentette ki.


A szocialista politikus hangsúlyozta: akkor a legnagyobb az esély legyőzni a Fideszt, ha „egy az egy ellen” felállásban indulnak a választáson, azaz egy közös ellenzéki jelölt áll majd egy fideszessel szemben minden választókörzetben.


„Ez nem megkerülhető. (…) Eminens érdeke mindenkinek” – mondta.


„Az üdvözítő az lenne, ha lenne egy közös lista, egy közös miniszterelnök-jelölt és lennének így, ilyen értelemben közös jelöltjeink is”, mert „a versengő listák el fognak vérezni” – bontotta ki a gondolatot.


Az ellenzék együttműködéséről szólva ismét hangsúlyozta: ennek fenn kell maradnia, és a most felálló ellenzéki önkormányzatok eddigi működése erre jogos reményt ad.


Természetesen a megválasztott képviselőknek a felelőssége, hogy megmutassák: az együttműködés működőképes. A Fidesz azt próbálja sugallni, hogy nincs egység, de „szerintem erre bőven rá fogunk cáfolni” – jelentette ki.


Arra a felvetésre, hogy az összefogásban esetleg teret veszít az MSZP, a korábbi pártelnök azt mondta: „nem ettől függ a történet”, mert az együttműködés épp arról szól, hogy az ellenzék összes politikai pártja „kiveszi a részét ebből a küzdelemből, és így mindenki megtalálja a helyét”.


„Az MSZP nem fog ebben elvérezni, ez teljesen világos” – jelentette ki.

Kapcsolódó párttagok