mszp.hu | Belföld, Külföld
2019. december 21. 02:59

Mesterházy nemcsak saját nemzetközi sikereire számít, bízik az MSZP jövőjében is

Mesterházy nemcsak saját nemzetközi sikereire számít, bízik az MSZP jövőjében is
Hatalmas siker, hogy a 7 fős magyar delegátusból Mesterházy Attilát választotta meg elnökének a NATO Parlament, ugyanakkor további hazai sikerekre is MSZP-s politikus, aki minderről csütörtök este beszélt az ATV Egyenes beszéd c. műsorában.

„Magyarországnak 7 fős a delegátusa a NATO Parlamenti Közgyűlésben: ez a közepes országok kategóriája a nagyhatalmak között, ezért is érdekes, hogy egy magyarországi politikust választottak meg. Ilyen nemzetközi szervezetet magyar politikus még nem vezetett sohasem, éppen ezért az én szerepemmel Magyarországnak is tudunk egy kicsit más imidzset építeni, mint amilyet a kormány épít” – mondta el a szocialista Mesterházy Attila, és hozzátette, Magyarország katonai beruházások terén egyébként nagyjából eleget tesz a NATO-ban vállaltaknak, kint inkább oroszországi kötődéseire tekintenek kritikus szemmel.


Az MSZP képviselője atlantista politikusnak tartja magát, akinek fontosak az euro- ill. transzatlanti értékek. „Szeretném, ha pozíciómmal azt is tudnám picit erősíteni, hogy Magyarországon igenis erős az elköteleződés a társadalomban is és a politika színterén is az euroatlanti értékek mellett. Szeretném tevékenységemmel azt is mutatni, hogy Magyarországon vannak olyan politikusok, akik számára egyértelmű és világos érték ez a kapcsolat!”

Mesterházy elmondta, itthon is a progresszív, baloldali MSZP további sikereire számít. „Abban vagyok érdekelt, hogy az MSZP erősödjön – nem meglepő tehát az elkötelezettségem. Azt gondolom, hogy a Magyar Szocialista Párt mögött sokkal több támogató van, mint amennyit most esetleg a közvélemény-kutatók mérnek. Nem hiszek abban, hogy le lehet arra egyszerűsíteni a magyarországi vagy akár az európai politikai vitát, hogy vannak a liberálisok meg az illiberálisok, szerintem ennél színesebb a paletta, ennél több töréspont van, pozitív értelemben” – mondta el.

„Az MSZP egy progresszív, baloldali politikát kell, hogy képviseljen, és sok olyan jele is van ennek, ami alapján azt lehet mondani, hogy törekszik a párt, hogy ez a politika ilyen legyen” – fejtette ki gondolatait a siker zálogáról. „Talán ennek a bemutatása szenved csorbát, hiszen sokkal több jó kezdeményezésünk és elképzelésünk van, mint amit be tudunk mutatni” – emelte ki a kommunikáció további erősítésének szükségességét.

„Én elég sokat járom az országot is! Éppen most Veszprémből jöttem, tegnapelőtt pedig Dunaújvárosban jártam támogatni az ottani közös képviselőjelöltet, Kálló Gergelyt, aki egy kiváló jelölt lesz, és szerintem egész biztosan meg fogja nyerni a dunaújvárosi körzetet. A helyi MSZP-sek is teljes mellszélességgel beálltak mögé” – mondta Mesterházy, aki új, nemzetközi tisztsége mellett Magyarosrszágon is aktívan vállal politikai szerepet, és hangsúlyozta, az MSZP-nek továbbra is nagyon erős az országos szervezete, rengeteg aktivistája van.

„Azt tapasztalom, hogy az önkormányzati eredmények a mi pártunkban is, mint ahogy a szövetség összes pártjában is egy fellelkesülést okoztak” – utalt a siker növekedésére. „Sokkal nagyobb a hit és a bizalom aziránt, hogy a kormány leváltható, legyőzhető, és ebben, azt gondolom, helyes pozíció, amit az MSZP elnöke mondott, nevezetesen, hogy közös lista, közös jelöltek és közös miniszterelnök jelölt kell!” – zárta az interjút Mesterházy Attila, a NATO Parlamenti Közgyűlésének megválasztott elnöke.

Csuk Ferenc emlékére

2022-08-09 12:09