Mesterházy: Nyugodjanak meg!

Az MSZP elnöke arra kérte a baloldali ellenzéki összefogást szorgalmazókat, hogy nyugodjanak meg és higgadt körülmények között beszéljék meg azokat a stratégiai feladatokat, amelyek az Orbán-kormány leváltásához szükségesek.

Mesterházy Attila erről hétfőn az M1 Az Este című műsorában beszélt. Az ellenzéki politikus megdöbbenésének adott hangot, amiért az interneten az elmúlt időszakban durvább kritikák érték a Demokratikus Koalíció (DK) aktivistáitól, mint a jobboldalról.

Hangsúlyozta, az MSZP korábban egyedüli ellenzéki erőként kezdeményezett tárgyalásokat a Gyurcsány Ferenc vezette DK-val és azért nem tudtak megállapodni, mert a volt kormányfő szervezete erre nem volt hajlandó.

Mesterházy Attilát kérdezték az MSZP új tanácsadó testülete egyik tagja, Lendvai Ildikó véleményéről is, amely ellentétes saját korábbi nyilatkozataival. A szocialisták volt elnöke ugyanis a napokban több sajtóorgánumban is azt mondta, nagy veszélyt jelente Gyurcsány Ferencet kihagyni az ellenzéki együttműködésből.

A szocialista párt jelenlegi vezetője erre reagálva pártja minden tagját óvta attól, hogy érzékeny és fontos kérdéseket nyilvánosan vitasson meg. Kiemelte, a szocialista párt elnökeként elvárja, hogy az MSZP házon belül rendezze a vitás kérdéseket, és azokat ne vigye folyamatosan a nyilvánosság elé. Elmondása alapján korábban ez volt pártja egyik hibája, amit vezetésével az elmúlt 2-3 évben igyekeztek elkerülni.