mszp.hu | Belföld | Balaton Mészáros Lőrinc
2017. szeptember 22. 14:50

Mészáros-kempingek a Balatonon - aláírásgyűjtés a Balaton megvédéséért

Törvénymódosítási javaslattal igyekszik megakadályozni az MSZP, hogy a Balaton-part néhány csókos kiváltsága legyen. Harangozó Gábor Somogy megyei, Gőgös Zoltán Veszprém megyei és Fodor Csaba Zala megyei elnök közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy országos aláírásgyűjtés indul, mert országos, közös ügy, hogy a Mészáros Lőrinc féle ingatlanspekulációt megállítsák.
A Fidesz egy éve megváltozatta a Balaton-törvényt, azóta semmi sem védi a partot a beépítéstől és a környezetkárosító beruházásoktól – emlékeztetett Harangozó Gábor, aki elmondta: megkezdődtek a partmenti felvásárlások, Mészáros Lőrinc Orbán-közeli oligarcha már megvette a kempingeket üzemetető Balaton Touristot. Zajlik a beruházások engedélyeztetése, a siófoki Aranyparton például yachtkikötőt akarnak építeni. Bejelentette: aláírásgyűjtésbe kezd az MSZP, hogy Mészáros Lőrinc ne tudjon lakóparkokat építeni a balatoni kempingek helyén. 
 
Fodor Csaba hangsúlyozta: nem lehet elvenni a szabadstrandokat, nem lehet kerítéssel lezárni a partot az emberektől, mert a Balaton minden magyar emberé és az ide látogató turistáké. 
 
Gőgös Zoltán arról beszélt, hogy nemcsak az idelátogató emberek pihenése, nyaralása került veszélybe, a turizmusból élő emberek és települések bevételei is. Elmondta: törvényjavaslatot nyújtott be, hogy a Balatont megvédjék a spekulánsoktól. A javaslat lényege, hogy törvénybe foglalná: a Balaton-parton a kempingek és strandok területén csak a funkciónak megfelelő beruházásokat lehessen végrehajtani. 
 
A Balaton megvédése mindenkit érintő közös ügy, mert ha nem sikerül megállítani a Mészáros-féle ingatlanspekulációt, akkor a nyaralók nem fognak tudni lejutni a partra fürödni, pihenni. 
 
Az aláírásgyűjtő a lap alján letölthető:

Kapcsolódó dokumentumok

alairasgyujtes_siofok.pdf ( 146.15 kB )