mszp.hu | Belföld | Mészáros Lőrinc
2015. május 05. 15:30

Mészáros Lőrinc már 3000 hektárt művel, de a brókerkormány lesöpörte az MSZP korrupcióellenes javaslatát

Miközben Mészáros Lőrinc Orbán Viktor strómanjaként már több mint 3000 hektár földterület fölött rendelkezik, a brókerkormány pártjai még csak beszélni sem hajlandók arról az MSZP által benyújtott határozati javaslatról, amely üvegszerűen átláthatóvá tenné a földpályázati rendszert. A Fidesz-KDNP politikusai a Mezőgazdasági bizottság mai ülésén úgy szavaztak, hogy napirendre se veszik az ellenzéki javaslatot, sőt: kikérték maguknak, hogy Magyarországon korrupció lenne. 

A brókerkormány pártjai szerint tehát teljesen rendben van az, hogy a fideszes haverok széthordják a nemzeti parkok földjeit, valamint ügyvédek, műkörmösök és egyéb csókosok nyúlják le a termőföldeket a gazdák elől, akik lassan tönkremennek, állataik pedig elpusztulnak.

Orbánéknak bukásuk után felelniük kell a döntéseikért, mert az MSZP azonnal kivizsgálja a jelenlegi földpályázatokat, újraírja a földtörvényt és visszaadja a jogtalanul elvett földeket a helyben lakó gazdáknak. Üvegszerű pályázati rendszert hozunk létre, amelyben nyilvános és összehasonlítható mind a nyertes, mind pedig a vesztes pályázatok szövege, részletes értékelése, ezeket az információkat automatikusan közzétesszük, azokat a pályázatokat pedig, amelyek nem felelnek meg ezeknek a teljes nyilvánosságot szolgáló feltételeknek, azonnal érvénytelenítjük.

Harangozó Gábor,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke