mszp.hu | Belföld
2022. augusztus 17. 12:56

Mészáros zavartalanul büntethet egyes gázfogyasztókat!

Beszédesen hallgat a Kormány arról, miért nagyobb a földgáz számla, ha Mészáros Lőrinc érdekeltségén keresztül kapják a földgázt az emberek.

Bő egy hónapja tettem fel a kérdést a Kormánynak, hogy mi az oka annak, hogy a miniszterelnök barátjaként ismertté vált Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó OPUS TIGÁZ Zrt. földgázelosztási területén élő lakossági földgázfelhasználók az 1729 m3-es éves átlagos földgázfogyasztásuk után akár nyolcezer forinttal is többet fizetnek a földgázért, mint az ország más területein élő, lakossági földgázfogyasztók. (A használt díjkalkulátor elérhető itt: https://www.mvmnext.hu)

Egy budapesti átlagos földgázfogyasztó - ahol az állami MVM FŐGÁZ Kft. a földgázelosztó - éves földgáz számlája mindössze 205.899 forint, ezzel szemben például egy szerencsi átlagfogyasztású háztartás - ahol a Mészáros érdekeltségű OPUS TIGÁZ Zrt. a földgázelosztó - éves földgáz számlája 214.009 Ft.

Több, mint nyolcezer forinttal drágább!

(Zárójelben jegyzem meg, 2010-ig országosan egységes volt az egyes elosztási területek tarifája, és véleményem szerint indokolatlan volt a különbségtételt engedélyeznie az Orbán-kormánynak.)

A Mészáros-érdekeltségű cég drágább szolgáltatása különösen fájó, ha figyelembe vesszük, hogy jellemzően az ország legszegényebb, leghátrányosabb területein biztosítja a földgázellátást. Éppen ezért tettem fel a kérdést, hogy miért engedi a Kormány Mészáros cégének a nyerészkedését a lakossági földgázfogyasztókon.

Koncz Zsófia államtitkár asszony - akinek a borsodi választókerülete egyébként éppen érintett, és akinek Palkovics László megbízásából választ kellett volna adnia - gondosan elkerülte a válaszadást.

A saját választóit sem tisztelte meg azzal, hogy megpróbálja megválaszolni a kérdést: nekik miért drágább a gáz, ha Mészáros Lőrinc viszi házhoz!

A szakmai válaszaira büszke Koncz államtitkár asszony még segítséget is kérhetett volna családon belülről, hiszen édesanyja, Konczné Kondás Tünde tagja az OPUS TIGÁZ Zrt. igazgatóságának is. De ő inkább félrenéz és hallgat.

Szégyen és gyomorforgató! Mindent elárul egy kormányról, hogy hagyja, hogy az ország leggazdagabb embere a legszegényebbeken nyerészkedjen!

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21