Metróbaleset: az MSZP tényfeltáró bizottságot állít fel

Az M2-es metró vonalán történt rendkívül súlyos hétfői baleset után a budapestieknek joguk van tudni, hogy biztonságban utazhatnak-e a főváros metróhálózatán. Ezért az MSZP vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, ám ezt a fideszes képviselők leszavazták.

Attól tartunk, a hétfői baleset csak a kezdet. Ezért annak érdekében, hogy ne legyen még súlyosabb a folytatás, az MSZP szakmai és civil szervezetek, valamint érdekvédők bevonásával társadalmi tényfeltáró vizsgálóbizottságot állít fel a sorozatos leállások és a rendszerszintű hibák okainak feltárására, a megoldások megtalálására.

Követeljük, hogy a budapestiek által befizetett adókból az Orbán-kormány adja vissza a közösségi közlekedés működtetésére azt az évi 40 milliárd forintot, amellyel megrövidítették BKV-t, és amelynek megvonásával a jelenlegi balesetveszélyt előállították. Követeljük továbbá, hogy a kormány haladéktalanul tegyen pontot a M3-as metró felújításának finanszírozására.

Mostantól minden egyes közösségi közlekedésben történt balesetért személyesen Orbán Viktort és Tarlós Istvánt terheli a felelősség.

Felháborító, hogy miközben az urizáló fideszes elit képtelen biztosítani a főváros zavartalan és biztonságos működését, aközben a tízmilliárdokat felemésztő 2024-es budapesti olimpia előkészítése zavartalanul folytatódik.

Horváth Csaba
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselőinek nevében

Kapcsolódó párttagok