2012. február 15. 16:13

Mezőkövesd a szolidaritás városa

Tállai András államtitkár és a Fidesz helyi képviselői cinikus, érzéketlen és vállalhatatlan akciójukkal meg akarták alázni az éhségmenet résztvevőit Mezőkövesden. A fideszes ellenakció szervezői szociális érzéketlenségüket bizonyították, és szégyent hoztak városunkra. Bár eredeti céljukat nem érték el, tettük következményeként Mezőkövesdről viccek születtek, és otthonunk gunyoros, ironikus megjegyzések céltáblájává vált. Városunk neve összefonódik azokkal a fideszes politikusokkal, akik a szegényellenes provokációt végrehajtották.

A Magyar Szocialista Párt Mezőkövesdi Szervezetének elnökeként és önkormányzati képviselőként is mélységesen felháborított a Fidesz akciója, hiszen azokat az elesett embereket akarták megleckéztetni és megalázni, akik évek óta mélyszegénységben élnek. Tiltakozom az embertelen, városunk hírnevét romboló kormánypárti akció miatt!

Városunk valójában nem ilyen. Mezőkövesden a szocialista önkormányzati képviselők támogatták a Munkát, kenyeret! - menetet, és segítették a hólapátolást is vállaló demonstrálókat, akik egész nap gyalogoltak a mínusz 12 fokos hidegben. Szolidaritást vállalva az alkalmi hómunkásokkal éjfélig dolgoztunk társadalmi munkában tisztességünkért, becsületünkért és városunkért. Közös munkánk eredményeként harminc köbméter havat szállítottak el a város útjairól. Az éhségmenet résztvevői napi keresetüket felajánlották, majd személyesen átadták három nehéz körülmények között élő mezőkövesdi családnak.

Mezőkövesden olyan emberek is élnek, akik a szegényeket és elesetteket nem ellenségként, hanem partnerként kezelik, gondjaik megoldásában részt vállalnak. Mezőkövesd a szolidaritás és együttérzés városa, ezt azok is bizonyították, akik munkájukkal segítették az éhségmenet résztvevőit.

Mi azért dolgozunk, hogy a jövőben Mezőkövesd olyan várossá váljon, ahol a megélhetés mindenki számára biztosított, ahol az elesettekről gondoskodnak, és a szegények is megőrizhetik emberi méltóságukat és önbecsülésüket. Mert nálunk első az EMBER!

Nyeste László