mszp.hu | iskolabezárás
2015. május 08. 14:14

Mi lesz a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakközépiskola és Szakiskola sorsa?

A héten már volt egy iskolabotránya Kecskemétnek, nem lenne szabad hagyni, hogy újabbtól zengjen a magyar sajtó – kezdte Király József pénteki sajtótájékoztatóját, amelynek a témája a Kocsis Pál Szakközépiskola körül kialakult bizonytalanság volt.

Az MSZP helyi frakcióvezetője elmondta, hogy jelenleg a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ kezeli az iskolát, ám mivel mezőgazdasági szakiskoláról van szó, ezért a Földművelésügyi Minisztériumnak kellene átvennie az intézményt. Bizonytalanság alakult ki azonban az elmúlt hónapokban, nem tudni, hogy ki fogja fenntartani a szak és szakközépiskolát, mindenki csak találgat. Mint kiderült, időközben a katolikus egyház is bejelentkezett, hogy átvenné az intézményt, ez ellen már tüntetést is szerveztek volt és jelenlegi diákok, szülők, pedagógusok.

Király József hangsúlyozta, hogy a Bányai Júlia Gimnázium körül kialakult botrány után éppen ideje lenne már őszintén beszélnie a kormánypárti döntéshozóknak a kecskeméti polgárokkal. A felvételizők, pedagógusok és diákok nem tudják, hogy mi vár rájuk a szeptemberi iskolakezdéskor, ugyanis 86 éve hasonlóra nem volt példa.

Most, mikor a kormányzati propaganda azt mondja, hogy mennyire fontos a vidék, akkor nem engedhető meg az a felelőtlenség, hogy egy ilyen nagy múltú, mezőgazdasági szakembereket képző intézmény sorsa levegőben lógjon – jelentette ki a szocialista városatya.

Király József végezetül arra szólította fel Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszonyt, hogy mihamarabb járjon közben az ügyben, s felelős városvezetőként rendezze el az illetékesekkel az iskola jövőjének a sorsát úgy, hogy az mindenki számára megnyugtató legyen.