2012. március 28. 16:34

Mi lesz az államhoz került megyei egészségügyi intézményekkel?

Tudjuk, hogy a kormány elfogadta azt a javaslatot, hogy a megyében működő még nem állami kórházat, azaz a kisvárdai kórházat is államosítja. Ezt követően valamennyi kórház a megyében állami kórházzá válik. Szeretnénk látni, megismerni, hogy pontosan milyen szerkezeti átalakításokat kíván a kormány csinálni a megyében – jelentette ki a sajtó előtt ma dr. Veres János, megyei elnök.

Mikor kívánják az érintettekkel megismertetni azt a tervezetet, amely tartalmazza, hogy mely kórházban milyen gyógyítás, milyen szakmacsoport marad, és milyen aktív ágyszámmal lesz folytatható a jövő?

Híreink vannak arról, hogy igen mélyreható átalakításokat kívánnak a megyében működő kórházaknál végrehajtani.

Szeretnénk, ha ezeket a híreket hivatalossá tenné a kormánypárti politikusok részéről valaki. Nem elégséges az, ami elhangzott ebből a szempontból egy megyei kormányzati politikustól a megyei televízióban. Csak megerősítette a szervezeti átalakítás tényét, de nem érintette azt, hogy pontosan hogyan fogja érinteni a nyíregyházi, vásárosnaményi, fehérgyarmati, mátészalkai és kisvárdai kórházat az átszervezés. Milyen osztályokon nem lesz tovább gyógyító munka, hol lesznek aktív ellátást biztosító ágyak és hol nem? Szeretnénk tudni, hogy mi a szándéka a kormányzó pártnak. – hangzott el a megyei elnök sajtótájékoztatóján.

Emellett az MSZP üdvözli azt a szándékot, amelyet jövőbeli ígéretként bejelentett Szócska Miklós államtitkár úr. Egy fontos kérdés azonban felmerül: Az alapellátásban dolgozókat miért hagyja ki a kormány a béremelésből? Ma van a kormánynak kedves, és kevésbé kedves egészségügyi dolgozó, hogy különbséget tesznek közöttük?