Mi lesz veletek köztisztviselők?

Mi lesz veletek köztisztviselők?
Lázár János és a kormány a Köztisztviselők Napjának megszüntetését tervezi, ami nagy felháborodást keltett az érintettek körében. – fogalmazta meg Halmi József, polgármesterként is felháborodását tegnapi sajtótájékoztatóján. A képviselő kijelentette, a kormány talált magának újra egy társadalmi csoportot, akit, tud ütni – vágni.

Mióta létrehozták a kormánytisztviselő státuszt, azóta a köztisztviselőket nem sokba nézik.  – mondta. A héten napvilágot látott hírek alapján – hogy a minimálbért megemeli a kormány – az a szomorú helyzet áll elő, hogy már nemcsak a közalkalmazotti, a köztisztviselői béreket is a minimálbérhez kell igazítani.

Azaz van ma olyan köztisztviselő, aki kevesebbet keres, mint amennyi jövő évben lesz a minimálbér.

Felháborító, hogy nem becsülik meg azokat az embereket, akik a kormányt és az embereket is szolgálják. Ők azok az emberek, akik működtetik a településeket, akik közvetlenül találkoznak a lakossággal, akikre mind a lakosság, mind a kormány számíthat.

Visszautasítjuk azt a megbélyegzést, amit a kormány művel, - fogalmazott az MSZP megyei alelnöke – miközben látjuk azt, hogy minden szférát próbál a választás előtt kicsit megerősíteni. - folytatta.

Halmi József felszólította az MSZP nevében Lázár Jánost, hogy vonja vissza a Köztisztviselői Nap eltörlésének kijelentését, becsüljék meg őket, és keressék meg a lehetőségét az Ő béremelésükre is, mert a köztisztviselők azok, akik helyben kezelik, és megoldják az emberek problémáját.

Kapcsolódó párttagok