mszp.hu | Belföld
2021. július 02. 15:37

Mi vagyunk a 99%, meg fogjuk védeni szabad vizeinket és mindenki szabadságát!

Mi vagyunk a 99%, meg fogjuk védeni szabad vizeinket és mindenki szabadságát!
Májustól, a kormányváltás után végre ismét mindenki mehet a szabadstrandokra.

Több helyről rekesztették már ki az embereket: ez az, amit most együtt kell megállítani – hívta fel a figyelmet aláírásgyűjtési kampány-sajtótájékoztatóján Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, Pollreisz Balázs, győri képviselőjelölt, Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese, Csepel-Soroksár egyéni jelöltje és Márton Roland, Székesfehérvár szocialista képviselőjelöltje pénteken Siófokon.

„Mi vagyunk a 99%, akik nem szeretnénk, hogy nádast irtsanak, hogy lakóparkokat építsenek, hogy a kempingek helyett luxusberuházások legyenek! Nem szeretnénk, hogy a jövő nemzedékei elől föléljék a jelen hatalmasságai az életlehetőséget! Mi azokat képviseljük, akik nem 1700 forintos belépőjeggyel szeretnének bemenni egy olyan természeti kincsbe, mint a Balaton, ami mindnyájunké” – húzta alá Molnár Zsolt.

„Nekünk, győrieknek is nagyon fontos ez a szabad víz, és meg kell említenem a Fertő-tó helyzetét, ahol Mészáros Lőrinc teljesen tönkretette a partot, kirekesztette onnan az ott élőket, sőt, Mosonmagyaróvár környékén egy kis bányatavat is kisajátított teljesen saját magának, úgyhogy ezért küzdenünk kell, hogy legyen szabad a strand az országban mindenhol” – fűzte hozzá Pollreisz Balázs.

„A csepeli és soroksári emberek méltán büszkék a szorgalmukra, többet és jobbat érdemelnek, mint amit a jelenlegi hatalomtól kapnak. Mi, a kiváltságosokkal szemben, a 99%-ot képviseljük. Az embereknek jár az, hogy el tudjanak jutni a szabadstrandokra. (…) Hatgyermekes családapaként tudom, mekkora terhet jelent egy családi nyaralás: ezért küzdünk a szabad vizekért” – emelte ki Komjáthi Imre.

„Minden megvan ebben az országban ahhoz, hogy mindannyian boldogan éljünk benne, és nem akarjuk azt, hogy a nagytőkések felvásárolják ezeket a vizeket, ezeket a partszakaszokat. Ezért indítottuk kampányunkat azért, hogy legyenek a nemzeti kincseink mindenkinek szabadok, legyen szabad az ország. (…) Küzdjenek velünk együtt a változásért!” – hívott fel Márton Roland.

Arról, hogy hogyan tudnak az emberek segíteni a küzdelemben, Molnár Zsolt elmondta, „Folytatjuk az országjárást, különböző helyszíneken a szabad vizek partjáról fogunk jelentkezni, keressék aktivistáinkat, figyeljék a zöld Ladát és ne feledjék, hogy az ég kék, a fű zöld, a strand szabad, a Balaton pedig mindenkié”!