mszp.hu | Belföld
2023. május 30. 14:41

Mielőbb és békés úton rendezni kell Koszovó és Szerbia viszonyát!

Mielőbb és békés úton rendezni kell Koszovó és Szerbia viszonyát!
Aggodalommal figyeljük az észak-koszovói településeken történő súlyos zavargásokról érkező híreket, egyúttal büszkék vagyunk azokra a magyar katonákra, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy a szomszédságunkban, a balkáni térségben nyugalom és béke legyen.

A szolgálatot teljesítő magyar katonák közül a megsérülteknek mielőbbi felépülést és gyógyulást kívánunk!  A KFOR kötelékében szolgáló katonáink magasan képzettek és fontos feladatot látnak el a balkáni békefenntartásban, ezért további részvételüket támogatjuk ebben az Európa és benne Magyarország számára fontos küldetésben.

Az MSZP elkötelezett az unió bővítési politikája és a balkáni országok EU-integrációjának és a NATO tagságának előremozdítása mellett. Azonban ehhez komoly politikai és gazdasági feltételeket kell teljesíteni és elengedhetetlen lenne, hogy Koszovó és Szerbia a nemzetiségi viszony békés rendezésére megoldást találjon. Az MSZP szorgalmazza, hogy a konfliktus rendezésében és a békés megoldások megtalálásában az EU vállaljon közvetítői szerepet. Fontos, hogy a fennálló konfliktusok a tárgyalóasztalok mellett mielőbb rendeződjenek.

dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője

Kapcsolódó párttagok