mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Quaestor brókerbotrány
2015. március 24. 13:35

Mielőbb kártalanítsák a „Quaestor-ügy” károsultjait!

A Magyarországon kialakult rendkívüli helyzetben az MSZP úgy gondolta és úgy döntött, hogy segítséget kíván nyújtani a „Quaestor ügy” károsultjainak. Mindennek célja az, hogy a károsultak minél teljesebb kártérítésre tarthassanak igényt, s azt kapják is meg a magyar államtól. Továbbra is kiállunk a mellet, hogy valamennyi károsult kártérítésére kerüljön sor belátható időn belül!  - mondta Dr. Veres János, az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke.

Akik azóta megkerestek minket, azok közül többen megfogalmazták, hogy szeretnék, ha nagyobb nyilvánosságot kapna ez az ügy. S Ők is szeretnének a nyilvánosság előtt beszélni erről az esetről - vagyis arról -, hogy Ők hogyan látják ezen kérdéskört.

Éppen ezért a továbbiakban Dr. Veres János, a mellette ülő Balogh Máriának adta át a szót, aki szószólójaként a megyei Quaestor károsultaknak kívánt a sajtó előtt néhány gondolatot megosztani.

Balogh Mária a következő az üzenetet fogalmazta meg a kormány felé: „Bízunk a kormány segítségében, abban, hogy a saját befektetett pénzünket teljes mértékben megkapjuk. Továbbá kérjük a kormány segítségét, hogy a Quaestor befektetőkre is terjedjen ki a BEVA (Befektető-védelmi Alap) és a 6 millió feletti összeget is térítse meg nekünk a kormány. Ezért az ügyért - én úgy gondolom – nem egy személy a felelős, nem azok, akik támogatták a Quaestor-t a pénzügyi tevékenységben. Akár az MNB, akár az ügynökök, mindenki teljes vagyonával feleljen a kárunkért! Mi befektetők teljesen körültekintőek voltunk. Soha nem jelent meg a cégről egy elmarasztaló vélemény, csak pozitív visszajelzés, továbbá az ígért kamat sem volt irreális. Hiszünk abban, hogy - mivel 100% magyar tulajdonú a cég – az állam teljes mértékben mögénk áll és támogatni fog bennünket abban, hogy a károsultak mielőbb ki legyen fizetve. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Quaestor pénzügyi tanácsadói is mindig azt mondták: legyünk nyugodtak, mert ez a cég 100%-os magyar befektető.”

Dr. Veres János keddi sajtótájékoztatóján ismét felhívta a figyelmet arra, hogy az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete valamennyi megyénkben elő, valamely brókercég károsultjainak felajánlja, hogy technikai segítséget nyújt abban, hogy a káruk megtérítésével kapcsolatos kezdeményezésüket megfogalmazzák. Vagyis, ha valaki segítséget kér abban, hogy feljelentést tegyen kárával kapcsolatban, akkor az MSZP választókerületi irodáiban ehhez technikai segítséget nyújtunk.

De mi nemcsak itt a megyében, hanem az országos politikában is azt hangoztatjuk, hogy olyan megoldás szülessen, ami valóságosan a kárigények megtérüléséhez vezet – tette hozzá a korábbi pénzügyminiszter.

A sajtótájékoztató után a megjelent Quaestor károsultakkal folytatódott a - már nem sajtónyilvános - beszélgetés.