mszp.hu | Belföld | közlemény
2015. január 22. 14:27

Miért a milliárdos haverokat támogatja a kormány az éhezők helyett?

Miért kap többmilliárdos adókedvezményt Andy Vajna? Nem lenne igazságosabb, ha a dúsgazdag kaszinótulajdonos helyett az alultáplált gyerekeket támogatná a kormány?

Orbán Viktor filmügyi biztosa eddig hétmilliárd forint extraprofitot vágott zsebre a még el sem indult állami kaszinókkal. Emlékeztetőül: a rászoruló gyerekek nyári étkeztetésére alig több mint 2,5 milliárd forint jutott 2014-ben.

Varga Mihály eddig azzal magyarázta a milliárdos adókedvezményt, hogy a kaszinópiac így már 2014-2015-re kiemelkedő jövedelemtermelő szintet érhet el, és a kaszinók a közterhek befizetésével jelentősen hozzájárulnak majd a gyermekétkeztetés finanszírozásához is.

Mára kiderült: a kaszinók az év végéig nem tudnak megnyitni, ezért a Vajna-barát kormány kitolta az indulásuk időpontját. 

Miközben milliárdok vándorolnak a haverok zsebébe, továbbra is megoldatlan a szociális gyermekétkeztetés, továbbra is több tízezer gyerek éhezik, sok százezer család él nyomorban, és mindennap újabb családok csúsznak le hozzájuk.

Az MSZP csütörtökön írásbeli kérdéssel fordult Varga Mihályhoz: Miért fontosabb a milliárdos haverok támogatása az éhező gyerekek helyett? (http://mszp.hu/sites/default/files/k02822.pdf)

Bangóné Borbély Ildikó,
országgyűlési képviselő