mszp.hu | Külföld
2021. február 04. 12:31

Miért fideszes képviselők szállítják a vakcinákat? – Hozzák nyilvánosságra a mobil oltócsapatokra vonatkozó szabályozást!

A Fidesz képmutatására jellemző, hogy a koronavírus elleni vakcinákkal kapcsolatban állandóan Brüsszelre mutogat, de amint lehetősége van, akkor egyből felhasználja kampánycélokra a „brüsszeli vakcinákat”.

Az már nagyon régen kiderült, hogy a kormánypártoknak semmi sem szent, ha a hatalmuk megtartásáról van szó. Azonban minden eddiginél aljasabb lépés az, hogy a fideszes politikusok saját maguk népszerűsítésére használják fel az életmentő vakcinákat, miközben már több mint 12 ezer honfitársunk esett áldozatul a járványnak.

Mégis miért fideszes politikusok – Simicskó István, Szatmáry Kristóf – szállítják ki az oltóanyagot a szociális intézményekbe? A kormányzati beszámolókból eddig az derült ki, hogy a mobil oltócsapatok egészségügyi dolgozókból és a kormányhivatalok munkatársaiból állnak, így felmerül a kérdés, hogy a fideszes országgyűlési képviselőknek milyen hivatalos szerepük van az oltások lebonyolításában? Ami pedig Sára Botondot illeti, ő nem az országgyűlési képviselők kampányfőnöke, hanem jelen állás szerint a budapestiek oltásának szervezéséért felelős hivatal vezetője. Úgyhogy a fotózkodási és pózolási alkalmak megteremtése helyett inkább igyekezzen azt a feladatát ellátni, amiért bérét az adófizetőktől kapja.

Szereptévesztésben vannak a Fidesz politikusai vagy bárki részt vehet a koronavírus elleni védőoltások szállításában? A helyzet tisztázása érdekében az MSZP írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz, továbbá elvárjuk, hogy a kormány hozza nyilvánosságra, hogy milyen protokoll vonatkozik a mobil oltócsapatokra! Kik a tagjaik és milyen feladataik vannak?

Azon túl, hogy választ várunk a kérdésekre, felszólítjuk a Fideszt, hogy azonnal hagyja abba a vakcina kampányeszközként történő felhasználását!

Ha a Fidesz megtagadja a válaszadást, akkor azzal bebizonyítja, hogy a 2022-es országgyűlési választások befolyásolására használja fel az emberek kiszolgáltatottságát.

MSZP

****Helyesbítés***

Papp László debreceni polgármester nem vitt vakcinát intézménybe. Az általa posztolt fotón Papp Csaba szerepel Papp László felirattal. https://www.facebook.com/drpappl/posts/2914291225471742