Miért hazudik Soltész Miklós?

Hazudik Soltész Miklós, amikor a fogyatékos és rokkant emberek ezreit csalóknak és élősködőknek állítja be.  

Az Orbán-kormány szociális államtitkára a bűnbakképzés mellett hamis statisztikai adatokkal is manipulálja a közvéleményt. Nem igaz, hogy 7-800 ezer rokkant lenne hazánkban. A januári ONYF-nyilvántartás szerint 305 323 állampolgár volt korhatár alatti rokkant. A korbetöltött rokkantak száma 396 378 fő volt, akik már egyébként is nyugdíjasok lennének.

Őket január óta öregségi nyugdíjasként tartják nyilván. Rajtuk kívül még 25 394-en kaptak rehabilitációs járadékot. Az államtitkári álhírekkel a Fidesz az újabb pénzelvonásokról akarja elterelni a figyelmet.

A napokban vonnak el közel egymilliárd forintot a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásából. Csak emiatt több ezer ember foglalkoztatása lehetetlenül el! De elvesznek több mint 120 millió forintot a fogyatékosok támogatásából is, közel 600 millió forintot pedig zárolnak a lakossági energiaköltségekhez való hozzájárulás összegéből.

Ez minden szegény embert sújtó döntés. Közben a jövő évi költségvetésbe még mindig nincs betervezve a fogyatékosok intézményeinek finanszírozása. Kilátástalan helyzetben vannak a lakóotthoni elhelyezésben részesülők is, mert a pénzelvonás következtében akár fedél nélkül is maradhatnak.

Felszólítjuk Soltész Miklóst, hogy azzal foglalkozzon, ami a dolga: a rászoruló emberek életkörülményeinek javításával!

Korózs Lajos,
elnökségi tag