Belföld | fiatalok kivándorlása közlemény
2012. október 16. 09:02

Miért küldi el Orbán a fiatalokat, ha visszavárja őket?

 Minap azt nyilatkozta Orbán Viktor, ha két év múlva nyernek, akkor itt hat év múlva olyan ország lesz, hogy minden fiatal garantáltan visszatér.

 

Több okból sem értjük Orbán Viktor kijelentését. Ha vissza akarja hívni a fiatalokat, miért küldi el őket? Miért nem tesz a Fidesz már most olyan lépéseket, hogy megállítsa a fiatalok elvándorlását?

Az MSZP már tavasz óta kéri a miniszterelnököt, hogy vesse latba befolyását és dolgozzanak ki olyan programot, amely itthon tartja az embereket. Na, nem adminisztratív eszközökkel, mint a hallgatók röghöz kötése, hanem a valódi lehetőségek felmutatásával.

Világos, hogy a már csak nevében fiatal demokraták egyre kevésbé értik azt a világot, amely körbeveszi őket.

Míg a Fidesz a munkahelyek teremtéséről és szükségességéről beszél, közben jelentősen csökkenti a felsőoktatás támogatását, munkahelyek szűnnek meg. Mindezekkel a fiatalokat a határon túlra szorítják. Elemzők szerint 2020-ra mintegy 150.000 diplomás fog hiányozni Magyarországról, köszönhetően a mostani kormánypolitikának.

Az öregedő Fidesz nem érti a 21. század követelményeit, nem érti, hogy az emberek már nem tudnak várni, mert nincs miből.

Ezért felszólítjuk a Fideszt és Orbán Viktort, hogy ne várjon hat évig, hanem lásson hozzá olyan országot építeni ahol jó élni. Ha erre nem képes, mondjon le. A szocialistáknak vannak válaszaik a fenti problémákra.

Winkfein Csaba,
az MSZP elnökségi tagja