Belföld | Balogh József közlemény
2013. november 06. 09:18

Miért nem lép, miniszterelnök úr?

A hírek szerint már saját párttársai sem szívesen ülnek az asszonyverő Balogh József mellett a parlamentben. Orbán Viktor mégsem teszi ki őt a Fideszből. Miért nem lép, miniszterelnök úr?

A nők elleni erőszakkal foglalkozó munkacsoport egyszerre álszent és elsietett lépés a Fidesztől. Elsietett, hiszen az első lépést Orbán Viktor pártelnöknek kell megtennie azzal, hogy egyértelművé teszi: az élettársa fejét a hajánál fogva a terasz fakorlátjába verő Balogh Józsefnek nincs helye a közéletben.

Orbán Viktor 2010-ben személyes meghallgatás után annak ellenére találta érdemesnek Balogh Józsefet az országgyűlési képviselői munkára, hogy már akkor is köztudottan verte a volt feleségét. Vajon miért állt ki akkor mellette és miért nem áll ki most, hogy beismerje: tévedett?

Nem csupán beismerést, egyértelmű elhatárolódást is várunk Orbán Viktortól. Azt várjuk a Fidesz pártelnök-miniszterelnökétől, hogy tegye világossá: Balogh Józsefnek nincs helye sem a Magyar Országgyűlésben, sem Fülöpháza polgármesteri székében, sem pedig a Fideszben.

Ha Orbán Viktor ezt nem teszi meg, azzal egyet ismer be, de végleg: Magyarországot a vak komondorok földjének nézi, ahol a nő másodrangú ember, a helye pedig a fakanál mellett van kijelölve. Ezzel szemben mi zéró toleranciát hirdetünk a családon belüli erőszakkal szemben, és olyan Magyarországot akarunk, ahol valamennyi nő szabadon dönthet arról, hogyan akarja kiteljesíteni az életét.

Bangóné Borbély Ildikó,
elnökségi tag