mszp.hu | Belföld | fizessenekagazdagok offshore
2017. március 01. 15:52

Miért segíti a kormány, hogy egy offshore cég 600 milliós védelmi pénzt szedjen a közüzemi szolgáltatóktól?

Mi értelme van annak, hogy egy Hunguard nevű ciprusi és máltai hátterű offshore vállalkozás „számlázási rendszer auditálása” címen mintegy 600 millió forintot szedhet be csak az állami és önkormányzati tulajdonú közüzemi szolgáltató cégektől?
Mennyivel lehetne olcsóbb a víz, a gáz, a telefon, az elektromos áram, ha a közüzemi szolgáltatóknak nem kellene kifizetniük ezt a védelmi pénz jellegű összeget a Fidesz-kormány által kijelölt offshore cégnek?
 
Milyen egyéb rejtett költségeket fizettet még meg a Fidesz-kormány a magyar családokkal?
 
Mennyire érezhetik biztonságban személyes adataikat a magyar emberek, ha egy offshore hátterű cég hozzáférhet az összes közüzemi szolgáltató valamennyi adatbázisához?
 
Ki adott felhatalmazást a közüzemi szolgáltatókat megsarcoló offshore cégnek, hogy betekinthessenek a magyar fogyasztók adataiba?
 
Miért segíti a Fidesz-kormány, hogy átláthatatlan hátterű offshore cég védelmi pénz jellegű bevételt szedjen a közüzemi szolgáltatóktól, ez a kiadás beépüljön a díjakba, és emiatt drágábbak legyenek a magyar családok rezsiszámlái?
 
Az MSZP álláspontja az, hogy ennek azonnal véget kell vetni. Itt az idő, hogy rend legyen végre a közüzemi szektorban, és leállítsuk a fideszes pénzszivattyúkat!
 
Tóth Bertalan, 
frakcióvezető

Kapcsolódó párttagok