mszp.hu | Városliget
2016. július 13. 16:12

Miért tűri a rendőrség a verőemberek terrorját?

Az elmúlt hetekben törvényen kívüli verőemberek vették át a hatalmat a Városligetben. A biztonsági őröknek nevezett kigyúrt kopaszok már nemcsak a liget védelmében tüntető civilekkel szemben lépnek fel erőszakosan, de a kirendelt rendőrökkel szemben is. Ennek ellenére a rendőrség tétlen.

Éppen ezért az alábbi kérdésekkel fordulunk Bucsek Gábor budapesti rendőrfőkapitányhoz:

  1. Ki áll Városligetben a hatalmat átvevő, rendszeresen fideszesek érdekében fellépő, a törvényen kívüli biztonságiak mögött?
  2. Ki adott utasítást arra, hogy a Városligetet védő civilekkel erőszakoskodó, a rendőröket gázsprayvel lefújó, őket utasítgató verőemberekkel szemben a rendőrség ne lépjen fel?
  3. Együttműködik-e a rendőrség – akár informálisan – a semmilyen felhatalmazással nem rendelkező agresszív magánhadsereggel?

A budapesti rendőrök arra tettek esküt, hogy megvédjék a főváros polgárait a bűnözőkkel szemben. Egyetlen, a munkáját tisztességesen végezni akaró rendőr sem kötelezhető arra, hogy eltűrje az alvilági magánhadseregek terrorját.

Éppen ezért minél előbb választ várunk a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetőjétől a fenti kérdéseinkre. Mielőbb tisztázni kell, mi zajlik a Városligetben, mielőtt a ligetben eluralkodott káosz egész Budapesten elszabadul.

Horváth Csaba
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

Kapcsolódó párttagok