mszp.hu | Belföld | internetadó
2015. február 03. 11:54

Miért van szükség netadóbiztosra, ha nincs szükség netadóra?

Orbán Viktor október végén, az internetadó elleni százezres tüntetés után azt mondta, ez az adó ebben a formában nem vezethető be. Kérdés, miért van szüksége a korrupt kormánynak netadóbiztosra, ha nincs szüksége az internetadóra?

Deutsch Tamás internetadó-biztos január elején a köztévében azt ígérte, hogy január közepén, végére elkészül az internetről szóló nemzeti konzultáció honlapja. Deutsch egy hétfői rádióinterjúban már azt mondta, „február 3-a és március 26-a között a frissen induló www.internetkon.hu honlapon minden magyar polgárnak módja és lehetősége van arra, hogy konkrét kérdéseket javasoljon, mik szerepeljenek majd a májusban, júniusban és júliusban lezajló nemzeti konzultációban”.

A kormányzati kommunikációs káosz ellenére továbbra is komoly esélyt látunk arra, hogy a korrupt kormány az internetadó bevezetésére készül. Nem feltétlenül úgy és abban a formában, ahogy októberben tervezték, de az álszent konzultációt követően más néven, máshogyan benyújtják az internetadóról szóló fideszes javaslatot.

Ezért minden magyar polgárt arra kérünk, hogy ha módja és lehetősége van, ezt az egy kérdést tegye fel a kormány álkonzultációs honlapján: miért van szüksége a korrupt kormánynak netadóbiztosra, ha nincs szüksége az internetadóra?

Budai Bernadett
szóvivő