szon.hu | Belföld | Nyíregyháza | Foglalkoztatás
2016. február 09. 15:36

Miféle minimálbér az, amire pályázni kell?

Nyíregyháza – Az MSZP szerint az egészségügyi kormányzat csak támolyog a feladatok súlya alatt.

– Az új államtitkár beállásával sem változott semmi az egészségügyben, s továbbra is zavar jellemzi az ágazatot – kezdte mondandóját Tukacs István országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján, majd hozzátette: – A szakorvosokat és ápolókat átverték, amikor minimálbér- és fizetésemelést ígértek, s csak ott volt emelés, ahol pályáztak erre. De miféle minimálbér az, amire pályázni kell?

Megdöbbentő az is, hogy újabban képzett ápolókra akarják bízni az orvosi munka egy részét, holott jobb lenne ha csábító programokkal növelnék az orvosok számát, mert már az egyetemet végzett ápolók is külföldön vannak – sorolta. Végezetül szólt a bérszámfejtés rendszerének a megoldatlanságáról, s a háziorvosok számára megadott plusz költség felhasználásának megkötéséről.

Csabai Lászlóné megyei alelnök Nyíregyháza polgármesterének a sajtóban tett nyilatkozatára reagálva visszautasította a megyeszékhely 2010 előtti hitelállományára tett megjegyzéseket, majd elmondta azt is, hogy aki hibának nevezi a Dózsa György sétálóutcává alakítását, nem látja a város érdekeit.