Mikor jutnak pénzükhöz az M3-as autópályánál dolgozó megyebeli alvállalkozók?

„Több megyei vállalkozó keresett meg azzal, hogy az M3-as autópálya építésénél dolgoznak, és nem kapták meg munkájuk ellenértékét.Ezeket a vállalkozókat a szerződéses partnerük nem fizette ki, holott a fővállalkozó megkapta az államtól a pénzét.” – tájékoztatta a sajtó nyilvánosságát ma dr. Veres János, megyei elnök.

A probléma orvoslására október 16-án levelet írtam Németh Lászlóné fejlesztési miniszter asszonynak, amelyben két kérdésre kértem válasz:
1.    Mikor kapják meg jogos járandóságukat az M3-as autópályánál dolgozó megyebeli alvállalkozók?
2.    Milyen intézkedéseket tesznek annak érdekében, hogy ilyen helyzetek ne álljanak elő a jövőben?


A miniszter asszony november 14-ei válaszában nem a problémáról írt, hanem arról, hogy szerintük milyen szerződést kötöttek ők a vállalkozóval. A levélből az derült ki, hogy munkatársai vagy megtévesztik a miniszter asszonyt, vagy nem tudják, hogy mi zajlik a közpénzekkel. A minisztériumban ugyanis úgy gondolják, hogy ha a konzorciumot kifizették, akkor az alvállalkozók is megkapták pénzüket. Sajnos ez nem így van.

Remélem a miniszter asszony 15 napon belül érdemi választ fog adni kérdésemre – mondta dr. Veres János. Egyúttal biztosította az érintetteket, hogy az MSZP minden vállalkozó nevében lép fel, aki nem kapta meg a jogos járandóságát az M3 – as autópálya építése során végzett munkájáért!