2011. március 28. 13:21

Mikor lehet normálisan közlekedni Mosonmagyaróvár útjain?

Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselő Testület! Nem csak magánemberként, mosonmagyaróvári lakosként, polgárként, hanem helyi és megyei önkormányzati képviselőként, valamint a helyi MSZP elnökeként is a következő információkkal kapcsolatosan várom tisztelt Polgármester Úr tájékoztatását, válaszát.Több magánember, civil szervezet és gazdasági társaság is megkeresett a következők miatt:
 

  • Ha Finnországra igaz, hogy az ezer tó országa, úgy Mosonmagyaróvárra is illik az a kifejezés, hogy az ezer gödör és kátyú városa. Amott a tó, emitt - sajnos - a gödör sokkal több ezernél.
  • A fő-, és tömegközlekedési útvonalak is lerobbant állapotban vannak, nem is beszélve a mellékutcákról, és hídjainkról, amelyeken lassan defekt, és egyéb komoly sérülés nélkül már közlekedni sem lehet. Az aszfaltot itt is, ott toldozzák, foltozzák, de sajnos minden eredmény nélkül. Az úthibák miatt zömmel gumit, felnit kell javíttatni, futóművet beállíttatni, néha a kavics felverődés miatt karosszériamunka is szükségessé válik. A városban közlekedő autósok közül idén sokan kértek már kártérítést a biztosítóknál az úthibák miatt, a kártérítési összege sok százezer forint.

Napirend előtti felszólalásomban ezúton kérem a helyi önkormányzat illetékes osztályát, valamint a VÜF vezetőjét, hogy tartsa kötelességének a város útjainak megfelelő fenntartását, karbantartását és kezelését. Ennek érdekében kérem a Polgármester úr közben járását, hogy a helyi önkormányzat illetékes osztálya, valamint a VÜF Kft. haladéktalanul egyeztessen a Magyar Közút Nonprofit Zrt. mosonmagyaróvári vezetőjével a helyi utak javításának ügyében, érdekében.

Ezúton kérem Tisztelt Polgármester Urat, szíveskedjen a fentiekben segíteni, a problémára megoldást találni.

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.

Dr. Kovács Tamás,
önkormányzati képviselő