mszp.hu | Belföld | Közlekedés
2023. október 20. 12:05

Mikor lesz újra váróterem a győri vasútállomáson?

Mikor lesz újra váróterem a győri vasútállomáson?
A győri vasúti pályaudvar egyre tragikusabb helyzetére hívta fel a figyelmet szombat reggeli sajtótájékoztatóján Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese. A szocialista országgyűlési képviselő kiemelte, a győri állomáson sem váróterem, sem felvonó nem üzemel, ezek hiánya pedig jelentősen megkeseríti az utazást.

Gurmai Zita emlékeztetett, hiába költ el a kormány 32 milliárd forintot az 1-es számú vasúti fővonal pályafelújítási munkáira, érdemi fejlesztés nem várható. Sem a pályasebességet, sem az utaskomfortot javító intézkedéseket nem hajtanak végre. Legutóbb a tatabányai vasúti pályaudvar akadálymentesítésének problémájával foglalkozott a szocialista politikus, most pedig a győri állomás gondjaira hívta fel a figyelmet.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese korábban írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be az illetékes miniszternek a győri felújítás kapcsán, a vasútállomás beázására, az akadálymentesítés és a váróterem hiányára rávilágítva. Erre kapott válaszában arról kapott tájékoztatást, miszerint a megvalósítási tanulmány összeállítása jelenleg is tart. Ennek ellenére továbbra sem utal semmi arra, hogy előrelépés történt volna az ügyben. A pályaudvar hiányosságai azonban számos kellemetlenséget okoznak nap mint nap az utazóközönségnek.

Akadálymentesítés hiányában az idősek, a kismamák és a nagyobb bőröndökkel utazók közlekedése jelentősen megnehezedik, valamint a téli hónapokban különösen sok bosszúságot okoz a váróterem hiánya. Ez utóbbit már 5 éve kénytelenek nélkülözni az utasok.

Gurmai Zita beadványában a következő kérdéseket tette fel az illetékes minisztereknek:

  1. Mikor ismerhetők meg a győri vasútállomás és buszpályaudvar felújítását célzó tanulmánytervek?
  2. Mikorra várható az akadálymentes kijutás lehetősége a vágányokhoz?
  3. Mikor lesz újra váróterem a győri vasútállomáson?

Kapcsolódó párttagok