mszp.hu | Belföld | Bubi közlemény
2014. szeptember 08. 15:39

Mikorra várjuk a Bubi következő átadását?

Ma elindult a budapesti biciklirendszer, azaz a Bubi éles tesztüzeme. Ennek örömére a főváros jelenlegi vezetése másodszor is átadta a közbringát. 

Április elején az országgyűlési választás előtt egyszer már felavatták a rendszert. Azon az átadáson még Tarlós István főpolgármester is részt vett, az önkormányzati választásra időzített mai átadáson azonban már csak főpolgármester-helyettesi szinten képviseltette magát a főváros. Mivel a budapestiek számára egész nyáron használhatatlan Bubi összes gumikerekét le kell cserélni, továbbá a kártyás fizetési rendszerrel is gondok lehetnek még, kérdezzük: mikorra várjuk a Bubi legközelebbi átadását?

Ha a jelenlegi városvezetésen múlik, talán közvetlenül karácsony előtt, a hóláncok felszerelésekor, az FKF illetékes osztályvezetőjének jelenlétében kerülhet sor a következő átadóra. De bízunk benne, hogy a budapestiek októberi döntésének köszönhetően nem kell a 2018-as országgyűlési választásokig, ne adj Isten a „2-300 év múlva” esedékes Várkert Bazár átadásáig várnunk a Bubi végleges üzembe helyezésére.

Tüttő Kata,
fővárosi frakcióvezető-helyettes