mszp.hu | Belföld
2022. augusztus 26. 10:42

Miközben a családok spórolnak, a kormány két kézzel szórja a közpénzt

Magyarország ismét az unió élmezőnyében: hazánkban mérték a második legnagyobb élelmiszer drágulást.

Az Eurostat szerint az árak majdnem 30%-kal emelkedtek tavalyhoz képest. Egy eurós boltok helyett az 1000 forintok országa leszünk, hamarosan ennyibe kerül a kenyér és egy doboz tojás is.

Miközben a magyar családok spórolni kénytelenek a szükségtelen rezsisarc és a brutális drágaság miatt, a kormány vásárolgat: Vodafone-t 350 milliárdért, de 100 millióért 7 új autót is vesz Kövér László hivatala.

Bőven van pénz arra, hogy 0 százalék legyen az alapvető élelmiszerek áfája. A 13,7%-os átlagos infláció miatt ugyanis a Fidesz-kormány 800 milliárd forint áfa-többletbevételt söpört be csak az idei év első felében – miközben az alapvető élelmiszerek 0 százalékos áfájának bevezetése mindössze 300 milliárd forintba kerülne, ez kicsivel kevesebb is, mint amit a Vodafone megvásárlására szán a kormány.

Az MSZP szerint a jelenlegi rendkívül súlyos válsághelyzetben az Orbán-kormány nem nyerészkedhet az emberek ennivalóján!

Az MSZP ezért ismét kezdeményezi, hogy az alapélelmiszerek áfáját csökkentsék 0 százalékra, a rászorulók részére pedig adjanak havonta legalább 20 ezer forint értékben olyan Esély-kupont, amit elektronikus fizetőeszközre feltöltve csak alapvető élelmiszerek vásárlására lehet költeni!

Az embereknek segítség kell, és ennek a fedezete ott van a Fidesz-kormánynál! Intézkedjenek!

MSZP