mszp.hu | Belföld
2019. december 07. 12:15

Miközben a Fidesz Áder János hárommilliós fizetéséért aggódik, már 22 honfitársunk fagyott halálra

A Miniszterelnökség közleményben kérte számon az MSZP-t és Tóth Bertalan pártelnököt az MSZP karitatív tevékenységével kapcsolatban, amiért szóvá tettük, hogy nem a fideszes elit - köztársasági elnök, államtitkárok, hivatali vezetők - milliós fizetéseit kellene emelni, hanem az egészségügyben, oktatási területen, közszférában dolgozók, valamint - ha már ennyi pénz van - akkor a nyugdíjasok, és a szociális ellátásokban részesülők juttatásait kellene felzárkóztatni.

A Miniszterelnökség közleménye egyértelműen bizonyítja, hogy a hárommillió forintos fizetések világából tényleg nem látszik a magyar valóság.

Nincs rendben, hogy miközben Borkai Zsolt milliókat szórakozhatott el a hajókirándulások alkalmával, a Fidesz-KDNP kormányzásának köszönhetően 238 ezer idős honfitársunk havonta 93 ezer forintnál kevesebb pénzből él. Nincs rendben, hogy amíg idén közel 100 milliárdot költenek a fideszes propagandatévé finanszírozására, adományokat kell gyűjtenie egy állami, adófizetői pénzekből fenntartott kórháznak, hogy biztosítani tudja a betegellátást. Az sem elfogadható, hogy miközben a Fidesz Áder János hárommilliós fizetéséért aggódik, már 22 honfitársunk fagyott halálra.

Nincs rendben, hogy a 10 éve kormányzó fideszes elit ahelyett, hogy - elnézést kérve - változtatna a politikáján, és tenne valamit az emberek mindennapi problémáinak megoldása érdekében, azt támadja, hogy az MSZP képviselői a saját fizetésükből mennyit jótékonykodnak.

Továbbra sem értünk egyet Áder és a többi káder milliós fizetésének sok százezer vagy akár millió forintos nagyságrendű emelésével. Tartsa el őket a Fidesz, hiszen úgyis az állampártot szolgálják! A kormánynak pedig az a dolga, hogy az adófizetők pénzét elsősorban az oktatás, az egészségügy és a szociális ellátások javítására fordítsa!

MSZP