mszp.hu | Belföld
2020. július 29. 15:44

Miközben a kormány nyaral, újabb csúcsot döntött a munkanélküliség

Miközben a kormány nyaral, újabb csúcsot döntött a munkanélküliség
Amíg Orbán Viktor szalmakalapban bazsalyog a családi luxusnyaralóból, addig utcára tett emberek tömegeinek csak alamizsna jut a kormány jóvoltából.

Mai hír, hogy újabb 25 ezer magyar veszítette el az állását, de a Fidesz a füle botját sem mozdítja a több százezres munkanélküliségre.

Ezerszer elmondtuk, a szakszervezetek is kérték, a szakértők alátámasztották, hogy szégyen gyalázat az a munkanélküli ellátás, amit az Orbán-kormány ajánl az állásukat vesztett honfitársainak.

Ráadásul most kiderül, hogy akik márciusban állásukat vesztették, és a közeli napokban, hetekben lejár az ellátási jogosultsága, esélyük sincs munkát találni hiszen a munkanélküli számláló a kormány elbaltázott válságkezelésének a következtében ezerrel pörög.

Az MSZP ezért továbbra is azt követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint. Követeljük a 80%-os bértámogatást!
 
Olyan álláskeresési támogatásra van szükség, amely esélyt teremt mindazoknak, akik tudnak és akarnak dolgozni, és gondoskodik azokról, akik átmenetileg elvesztették a munkájukat.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke

Kapcsolódó párttagok