mszp.hu | Belföld | közlemény
2018. január 08. 11:54

Miközben Orbán a Fidesznek gyűjt, az MSZP a rászorulóknak szervez újabb gyűjtést

Az MSZP hétfőtől Budapest összes kerületében elkezdi az élelmiszerdoboz akcióját. Az MSZP pártirodái elé kihelyezett élelmiszerdobozok kettős célt szolgálnak. Egyrészt arra kérünk mindenkit, aki teheti, hogy időnként helyezzen el ezekbe a dobozokba tartós élelmiszert. Másrészt arra biztatunk mindenkit, aki anyagi nehézséggel küszködik, hogy keresse fel ezeket a dobozokat és vegyen el belőle tartós élelmiszert.
 
A segítségnyújtásnak évről évre egyre nagyobb a jelentősége, mivel ma Magyarországon már több mint 3,1 millió ember él súlyos nélkülözésben, valamint minden harmadik gyermek és több mint 1 millió nyugdíjas él szegénységben. Az akció célja a rászorulók segítése mellett, hogy felhívjuk a figyelmet az egymás iránti szolidaritás fontosságára, mert a nélkülözők a ma még kormányzó Fidesztől nem remélhetnek segítséget.
 
Elfogadhatatlan, hogy miközben Budapest utcáin egyre többen állnak sorba egy tál meleg ételért, Orbán Viktornak az a legfontosabb, hogy pénzt kérjen a választóktól a gyűlöletkampánya folytatására. A Fidesz hátat fordított a rászorulóknak.
 
Az MSZP azért dolgozik, hogy a nélkülözőknek esélyük legyen egy jobb életre. Hazánk csak akkor lehet sikeres, ha azok, akik segíteni tudnak, odafigyelnek a segítségre szorulókra.
 
Molnár Zsolt, az MSZP országos elnökségének tagja
és Őrsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke