mszp.hu | Belföld
2020. december 03. 12:33

Miközben Szájer-ügyben is sorosozni fog a kormány, az ellenzék már szakértői kormányzásra készül

Miközben Szájer-ügyben is sorosozni fog a kormány, az ellenzék már szakértői kormányzásra készül
A kormány egyetlen egy dolgot csinál: terel. Eközben az MSZP ingyenes autópálya-javaslatot nyújt be, sőt, már a miniszterelnökről szóló háttértárgyalás is zajlik.

Már látszik, hogy a felmerült jogállamisági problémákat megint a sorosozás irányába fogja terelni a kormány, erre utal az is, hogy a legszégyenteljesebb, legbunkóbb nácizáshoz, komcsisázhoz züllesztik le a közbeszédet:

„Nem kell titkosszolgálatnak lenni, hogy valaki észrevegye, hogy tilalom idején buli zajlik. Mivel Orbán azt mondja, hogy nem akar kompromisszumot, logikusak azok a vélekedések, hogy összefüggés lehet azzal, hogy Brüsszelben nem kívánatos a magyar politika, de nem erősítjük a fideszes narratívát, melyben kíváncsian várjuk, hogy mikor jön, hogy „Soros György maga volt az, aki odament és tetten érte a fideszest”. (…) A Nemzetbiztonsági Bizottságnak is van dolga ezzel, de ugye itt kábítószerről is szó van” – emlékeztetett Szájer József fideszes európai képviselő botrányának részleteire Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója.

Molnár, aki a Nemzetbiztonsági bizottság tagja is egyben, rámutatott, a fideszes terelés összefügghet a jogállami szabályokkal kapcsolatos vitával is. „Azt világosan látjuk, hogy Magyarország miniszterelnöke – és, amennyire én ismerem, Lengyelország is hasonló cipőben jár – mint ördög a tömjénfüsttől, úgy tart az ilyen típusú vizsgálatoktól”.

Elmondta, mindeközben az MSZP a járványügyi válságból való mielőbbi kilábalás érdekében az autópályák ingyenessé tételét javasolja. „Sokat halljuk kormánypárti politikusoktól, de szakértőktől is, hogy a tömegközlekedésben való személyes kontaktok csökkentése segítheti a járvány lassítását. Ez volt az érv az ingyenes parkolás mellett is. Az agglomerációs tömegközlekedésben is rossz nézni azokat a jeleneteket, ahol kizúdulnak nagyon sokan. Ezen segíthet az autópályák ingyenessé tétele, és rendkívül álszentnek tartjuk, hogy ezt a kormány még nem tette meg, hiszen az önkormányzatokat sújtják az ingyenes parkolással. Miért csak a nagyvárosiak élete számít?” – tette fel a kérdést.

Ismertette, az MSZP törvényjavaslatot ad be, hogy a motorkerékpárok és a maximum 7 személyes autók 3500 kiló össztömegig ingyenesen használhassák az autópályát.

A szocialista politikus bejelentést tett a köztársaságpárti együttműködés haladásáról is. „Még ebben az évben fontos döntések születnek, a közös lista lényegében eldőlt. Vélelmezhetően a Jobbik is ezt a döntést hozza. A közös lista, a közös miniszterelnök-jelölt kérdése is el fog dőlni: ezek még karácsonyi eldőlhetnek” – mondta a pártigazgató.

Kérdésre nyilatkozott Bajnai Gordon, mint lehetséges miniszterelnök-jelölt személyéről. „Bajnai Gordon egy nagyszerű politikus, aki kiváló miniszterelnök volt a maga időszakában, ha ő ilyen döntést hoz, akkor az MSZP-Párbeszéd ezt meg fogja beszélni. Bajnai Gordon mindenképpen alkalmas erre a tisztségre. Ami teljesen biztos: lesz a Magyar Szocialista Pártnak jó eséllyel a Párbeszéddel közös miniszterelnök-jelöltje, és természetesen, ha Bajnai Gordon ebbe a mérkőzésbe beszáll, akkor ő egy lehetséges ilyen vezető lehet. Az országot vissza kell vezetni az európai jogállamok közé” – jelölte ki az irányt összefoglalva Molnár Zsolt.

 

Kapcsolódó párttagok