mszp.hu | Gazdaság
2021. április 22. 11:48

Milliárdokba kerülő plakátok helyett érdemi támogatásra van szükségük a családoknak!

Novák Katalin úgy döntött, hogy amikor tömegek váltak munkanélkülivé és több százezer dolgozó jövedelme csökkent, akkor a bajba jutott családok megsegítése helyett inkább napi 10 millió forintot szór el arra, hogy a kormány családbarátságát hirdesse. Erre számíthatnak a magyar családok a Fidesztől: érdemi támogatás helyett 3,4 milliárd forintba kerülő plakátokra.

Az MSZP szerint azonban a stabil társadalom alapja a családok biztos megélhetése, éppen ezért ennek biztosítására kell fordítani minden rendelkezésre álló forrást a jelenlegi megélhetési válságban. Több pénzt kell adni az embereknek, aminek a leghatékonyabb módja a családtámogatások növelése és ezek értékállóságának biztosítása.

Az MSZP „Kormányváltást, Korszakváltást” című előválasztási programjának ezért hangsúlyos eleme a tömeges megélhetési válság felszámolása. Az MSZP azt akarja, hogy a 13 éve változatlan családi pótlék összege emelkedjen a duplájára, valamint a GYES és a GYET összege radikálisan növekedjen és az összes családtámogatási juttatás értékállósága törvényben legyen biztosítva! Továbbá a gyermekek utáni adókedvezmény, a négy- vagy többgyermekes anyák kedvezménye, illetve a 25 évnél fiatalabbak, és az első házasok kedvezménye megtartása mellett az alacsony jövedelmű, adókedvezményre jogosult családoknak kiegészítő családi pótlékot is kell juttatni.

A megélhetés támogatása is életmentés, ezért a propaganda és az oligarchák pénzelése helyett valódi családtámogatásra van szükség!

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő