Belföld | tolvajkormány KSH közlemény
2013. június 27. 15:39

Milliárdosok és milliók

Míg a milliárdosok élvezik, milliók szenvedik Orbán Viktor igazságtalan kormányzását.

Orbán Viktor tolvajkormánya három éve rablógazdálkodást folytat kormányzás helyett. Ennek egyenes következménye, hogy a KSH legfrissebb adatai szerint ma már több mint négymillión élnek a szegénységi küszöb alatt, másfél millióan mélyszegénységben, közel 500 ezer gyermeknek nincs biztosítva a napi háromszori étkezése sem, és már több mint 500 ezren menekültek külföldre az Orbán-kormány által általánossá tett létbizonytalanság elől.

Az igazságtalan, egykulcsos adórendszerrel, a 27%-os európai rekordáfával és a súlyos terhet jelentő különadókkal sújtott átlagcsaládok egyre nagyobb kiszolgáltatottságban élnek. Nekik már se húsra, se a csekkek időben történő befizetésére, de egy pár napos balatoni nyaralásra sem telik, miközben Szijjártó Péter minden évben körbeutazza a Földet. Kétszer.

Három év, kétharmad: 3000 milliárd forint ellopott nyugdíjvagyon, közel 3000 milliárd forint megszorítás és legalább 3000 milliárd forint a fideszes földoligarchák és dohánymutyista maffiacsaládoknak kiosztogatva. Az MSZP azért fogja 2014-ben leváltani Orbán Viktor igazságtalan tolvajkormányát, hogy utána megvalósíthassa azt a programot, amely a terhek és a jövedelmek igazságos elosztására, és a tisztességes megélhetést biztosító munkahelyekre épül.

Korózs Lajos,
az MSZP elnökségi tagja