mszp.hu | demokrácia megélhetés változás
2017. február 24. 17:41

Milliók várják sorsuk jobbra fordulását, kiszámítható jövőre, biztonságra vágynak.

Milliók várják sorsuk jobbra fordulását, kiszámítható jövőre, biztonságra vágynak.
A Hajdú-Bihar megyei szocialisták szerint 2010 óta a Fidesz gátlástalanul lenyúlt mindent ami mozdítható, még a ,,családi ezüstöt" is magánosították. A demokrácia értékeit semmibe véve megszüntették a fékek és ellensúlyok rendszerét, egy autokratikus hatalmi berendezkedést hoztak létre. Ennek élén az ország hűbérura áll, aki saját személyét egyenlőnek tartja a hazával.

Az ország szétlopása a rendszer ,,természetes” velejárója, a korrupció, a Fidesz maga. Magyarország ma a talpnyaló hűbéresek, strómanok országa lett. Közpénzek milliárdjaiból óriási magánvagyonok jöttek létre, a lojalitás felülír minden mást. Így lehet ,,magyar csoda” a nemzet gázszerelőjének a gazdagodása, így lett az ország egyik legtehetősebb embere a miniszterelnök ,,kötélbarátjából”. Kevesek élnek mérhetetlen gazdagságban, ugyanakkor milliók számára még a napi betevő étel biztosítása is gondot okoz.

A vidéki Magyarország a Fidesz helytartóinak a játszóterévé vált, akik élet-halál urai a térségükben. Aki nem áll be a sorba, az kiesik a hatalom kegyéből. A vidéki településeken százezrek élnek a helyi hatalom kiszolgáltatottjaként, hiszen ha nem tűrik el az önkényt, akkor még közmunkát sem kaphatnak. 

Magyarországnak változásra van szüksége. Az emberek többségének elege van a Fidesz arroganciájából, az urizálásból, a 2010 óta zajló állandó békétlenkedésből, a folyamatos ,,szabadságharcból”. A magyar emberek békére, nyugalomra, tisztes megélhetésre, félelem nélküli életre vágynak. Nem akarják, hogy a politika még a hálószobáikba is belopakodjon. Milliók várják sorsuk jobbra fordulását, kiszámítható jövőre, biztonságra vágynak.

A magyar demokratikus pártok együttes felelőssége, hogy 2018-ban közösen a magyar választókkal képesek legyünk leváltani a Fideszt, nyugdíjba küldeni az ,,örökös” miniszterelnököt. Erre csak akkor van valós esély, ha képesek leszünk felülemelkedni a tegnapi önmagunkon. Az emberek várják azt a hiteles politikai erőt, amelyről el tudják hinni, hogy le tudja váltani a mai hatalmat, alkalmas egy jobb, egy igazságosabb Magyarország felépítésére.

Véleményünk szerint Botka László személye garancia lehet arra, hogy körülötte létrejöjjön az a széles nemzeti egység, demokratikus pártokból, szakszervezetekből, civil szervezetekből, amely a Fidesz kihívójaként léphet fel a következő évi választáson. A magyar baloldalnak meg kell mutatnia, hogy létezik hiteles, kormányzóképes alternatíva. Egyetértünk abban, hogy van olyan politika, ami egyszerre lehet igazságos és egyenlőségelvű, hisszük, a jólét és a demokrácia nem egymást kizáró, hanem egymást erősítő gondolatok. Hiszünk abban, hogy legszegényebbek és a legkiszolgáltatottabbak megsegítése a megújuló baloldal legalapvetőbb célja.

Botka László által megfogalmazott baloldali alapértékek képviselete lehet az eredményes választási szereplés egyik kulcsa. Ehhez politizáló, értékeit vállaló, hitet, tudást, magabiztosságot sugárzó szocialista pártra van szükség. A világos, egyértelmű programalapú politizálás lehet a záloga annak, hogy egy sikeres, erős baloldali párt legyen ismét az MSZP. Hisszük azt, ami jó az országnak, az jó a szocialista pártnak is.

A Hajdú-Bihar megyei szocialisták kérik az MSZP országos vezetését, hogy nyíltan, egyértelműen álljon ki a párt miniszterelnök-jelöltje által megfogalmazott új baloldali értékek mellett. Ezeket következetesen képviselje a lehetséges szövetségesekkel folytatott tárgyalásokon. Elvárjuk, hogy ne ismétlődjön meg a 2014-es parlamenti választás előtti tragikomédia, gyors, hatékony tárgyalások után kezdjük meg az érdemi felkészülést arra, hogy képesek legyünk sikeresen szerepelni a jövő évi választáson. Mi Hajdú-Bihar megyei szocialisták a győzelemben vagyunk érdekeltek. Felsorakozunk Botka László mögött, számíthat ránk a közös munkában. Hiszünk abban, hogy

Magyarország a jelenlegi rezsimnél, jobbat érdemel!

 

Debrecen, 2017. február 24.

 

az MSZP Hajdú-Bihar megyei választmánya

az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöksége