Pécsi Stop
2011. november 15. 09:08

Milliókat vett fel tanácsadásért a volt fideszes EP képviselő

De Blasio Antonio volt fideszes Európai parlamenti képviselő cége havi nettó 300 ezer forintot kap a pécsi városházától tanácsaiért az EKF beruházásokat, külkapcsolatokat és európai ügyeket illetően. A teljesítési igazolásokból nála sem derül ki, mit csinált a 11,6 millió forintért.

2009 júniusában kötött megállapodást Pécs városa a Consult Bt-vel. A társaság De Blasio Antonio, a Fidesz volt Európai parlamenti képviselője, mint beltag közreműködését biztosítja a tanácsadói munkához. De Blasio feladata az EKF beruházásokkal, illetve az elkészült létesítmények üzemeltetésével kapcsolatos feladatok koordinálása, külkapcsolatokkal összefüggő tanácsadás, valamint európai ügyekkel kapcsolatos koordináció, tanácsadás.

A havi 300 ezer forint plusz ÁFÁ-s számlák két és fél év alatt 11,6 millió forintjába kerültek a pécsi adófizetőknek. Az azonban üvegzseb ide vagy oda nem derül ki, hogy a volt EP képviselő pontosan mit is tett ezért a pénzért, milyen tanácsokat adott, és milyen koordinációs feladatot látott el. A vaskos paksamétát kitevő teljesítési igazolások ugyanis az adatokat leszámítva megegyeznek Kapitány Gergelyével. A Páva Zsolt polgármester által szignált igazolások semmilyen adatot nem tartalmaznak az elvégzett munkát illetően, csupán a dátumok különböznek a formanyomtatványon.

Mint ismert: kikértünk a városházáról néhány tanácsadói szerződést. Az üvegzsebből érdekes adatok potyogtak ki. Mint kiderült, Szebellédi István eddig 28 millió forintért pénzügyi szaktanácsadott, de Kapitány Gergely cége is több mint 18 milliót számlázhatott ki politikai tanácsokért. Feltűnik még Szalai Sándor cége, az egyik kevéssé burkoltan a városvezetést támogató hírportál tulajdonosa, aki városi cégekkel való kapcsolattartásért jutott összesen 4,5 millió forinthoz.