mszp.hu | Belföld
2019. május 13. 18:30

Milliomosokká tehetné az EU egyik legszegényebb településének lakóit Mészáros Lőrinc

Ha szétosztaná vagyonát a nemzet gázszerelője, a második leggazdagabb magyar, akkor minden egyes farkaslyuki lakos 170 millió forinttal gazdagodhatna - számolta ki Ujhelyi István, aki a magukat az EU-n kívül érző borsodi település vezetésével egyeztetett.

Farkaslyukra annyira rossz minőségű út vezet, hogy oda a fideszes képviselők sem jutnak el, nem merik megkockáztatni autóval - osztotta meg az Ózdtól 6 kilométerre lévő településen hallott egyik szállíóigét közösség oldalán Ujhelyi István.

Az MSZP EP-képviselője elszomorítónak nevezte, hogy a gyönyörű természeti értékekkel megáldott település mennyire nem kap figyelmet és támogatást a kormány részéről. Ujhelyi ezért kiszámolta, ha Mészáros Lőrinc feloszatná vagyonát a farkaslyukiak között, akkor 170 millió forint jutna minden egyes lakosra.

“Akkor ez a térség is feljövőben lenne, nem számítana az Európai Unió egyik legszegényebb, legelmaradottabb, legkilátástalanabb környékének” - állapította meg. Felhívta a figyelmet arra, az MSZP Szociális Európát megteremtő programja nem csak a nagyvárosokban, hanem az olyan kistelepülésen élők élethelyzetén is javítana, mint amilyen Farkaslyuk.

Ujhelyi arra rázott kezet Harkály Aladár alpolgármesterrel, hogy az MSZP olyan Európát fog megvalósítani, amelyben Farkaslyuknak is van helye.