mszp.hu | Belföld
2019. május 13. 18:30

Milliomosokká tehetné az EU egyik legszegényebb településének lakóit Mészáros Lőrinc

Milliomosokká tehetné az EU egyik legszegényebb településének lakóit Mészáros Lőrinc
Ha szétosztaná vagyonát a nemzet gázszerelője, a második leggazdagabb magyar, akkor minden egyes farkaslyuki lakos 170 millió forinttal gazdagodhatna - számolta ki Ujhelyi István, aki a magukat az EU-n kívül érző borsodi település vezetésével egyeztetett.

Farkaslyukra annyira rossz minőségű út vezet, hogy oda a fideszes képviselők sem jutnak el, nem merik megkockáztatni autóval - osztotta meg az Ózdtól 6 kilométerre lévő településen hallott egyik szállíóigét közösség oldalán Ujhelyi István.

Az MSZP EP-képviselője elszomorítónak nevezte, hogy a gyönyörű természeti értékekkel megáldott település mennyire nem kap figyelmet és támogatást a kormány részéről. Ujhelyi ezért kiszámolta, ha Mészáros Lőrinc feloszatná vagyonát a farkaslyukiak között, akkor 170 millió forint jutna minden egyes lakosra.

“Akkor ez a térség is feljövőben lenne, nem számítana az Európai Unió egyik legszegényebb, legelmaradottabb, legkilátástalanabb környékének” - állapította meg. Felhívta a figyelmet arra, az MSZP Szociális Európát megteremtő programja nem csak a nagyvárosokban, hanem az olyan kistelepülésen élők élethelyzetén is javítana, mint amilyen Farkaslyuk.

Ujhelyi arra rázott kezet Harkály Aladár alpolgármesterrel, hogy az MSZP olyan Európát fog megvalósítani, amelyben Farkaslyuknak is van helye.

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21