mszp.hu | Állami Számvevőszék csalás Hírtv
2017. augusztus 10. 12:47

Milyen bizonyíték kell még ahhoz, hogy az ügyészség eljárjon a Fidesz-plakátcsalás ügyben tett MSZP-s feljelentés nyomán?

Milyen bizonyíték kell még ahhoz, hogy az ügyészség eljárjon a Fidesz-plakátcsalás ügyben tett MSZP-s feljelentés nyomán?
Az MSZP egy hónappal ezelőtt feljelentést tett egy rendkívül jól dokumentált választási és különösen nagy összegre, bűnszervezetben elkövetett csalás miatt. A helyzet fokozódik: újabb bizonyítékok nyomán a Hír TV mostani menedzsmentje feljelenti a cég korábbi, a G-nap előtti vezetőit. Simicska feljelenti Liszkay Gábort, aki akkor még Simicska volt. A hatóságok viszont konokul hallgatnak továbbra is.

Pedig egyszerű dolguk lenne, hiszen az elkövetői kört pontosan körülírja a Fidesz alapszabálya: a párt elnöke és elnöksége felelős a csalásért, a párt választmányi elnöke és választmánya pedig bűnrészes.

A miniszterelnök és a Parlament elnöke tehát nyakig benne van egy jól dokumentált választási és költségvetési csalásban. A választási csalást elkövető bűnszövetkezetnek többek között tagja még Kubatov Gábor pártigazgató, Matolcsy György, Varga Mihály és Balog Zoltán is, akik választmányi tagként hoztak döntést a csalásról. Talán ez a névsor tartja vissza a hatóságokat az érdemi nyomozástól?

Ezalatt az Állami Számvevőszék a Magyar Nemzetnek azt állítja, hogy minden adat a rendelkezésére állt, amikor 2010-ben ellenőrizte a Fideszt.

Ideje, hogy Polt Péter és az ÁSZ pártszolgálat helyett a kormányzati hatalom kontrolljaként működjön. Még akkor is, ha Domokos László ÁSZ-elnök konkrétan az állását, Polt Péter legfőbb ügyész pedig állásának élethosszig tartó meghosszabbítását köszönheti a 2010-es választási csalásnak. De mégis: az esküjük, uraim, az esküjük!

Nyakó István
az MSZP sajtófőnöke