Milyen útlevele van a kormánypárti képviselőknek?

Joggal lehetnek kíváncsiak a választópolgárok arra az információra, hogy az országgyűlési képviselők rendelkeznek-e a Magyarországin kívül más úti okmánnyal. 

A kormányváltó erők ezért törvényjavaslatot nyújtanak be, amely szerint a 2014-ben megválasztott országgyűlési képviselőknek a vagyonnyilatkozatuk mellett erről is nyilatkozniuk kell. Ez a kötelezettség nem lehet diszkriminatív, nem korlátozódhat egyetlen országra, kontinensre, vagy nemzetközi szervezetre sem, de megakadályozhatja, hogy erre vonatkozó találgatások rombolják az országgyűlés tekintélyét.

Ezzel egyidejűleg a kormányváltó pártok parlamenti képviselői, az MSZP, a DK és a PM honatyái – elébe menve a javaslatnak – már most kijelentik, hogy mindegyikük csak a magyar állampolgársága szerinti úti okmánnyal rendelkezik.

A demokratikus ellenzéki pártok felszólítják a kormánypárti frakciók vezetőit, hogy a fideszes és KDNP-s képviselőkre vonatkozó információk közzétételével ők is járuljanak hozzá a választópolgárok tájékozódásához.

Tóbiás József,
frakcióvezető-helyettes, MSZP

Molnár Csaba,
országgyűlési képviselő, DK

Karácsony Gergely,
országgyűlési képviselő, PM