mszp.hu | Belföld | Budapest közlemény | Közlekedés
2018. április 23. 15:07

Minden idők legostobább buszbeszerzésétől szenved Budapest

Minden idők legostobább buszbeszerzésétől szenved Budapest
Hiába zajlik javában a 3-as metró felújítása, a gyártó a határidő módosítása után is mindössze öt metrópótló buszt tudott leszállítani a megrendelt 30-ból, azokat is csapnivaló minőségben. A legfrissebb hírek szerint a Fidesz-kormány által a budapestiekre erőltetett buszok alkalmatlanok a közlekedésre, használatuk komoly biztonsági kockázattal jár.
Rég járhatnának már Budapest utcáin azok az olcsó, jó minőségű és készre szerelt lengyel buszok, amelyek beszerzését az Orbán-kormány a sikeres közbeszerzés ellenére megtiltotta. Helyettük félkész, drága és kipróbálatlan buszok megvásárlására kényszerítik a BKV-t.
 
Az Orbán-kormánynak és az azt kiszolgáló fideszes városvezetésnek láthatóan fontosabb a kormányközeli vállalkozók zsebének megtömése, mint a budapestiek élete, biztonsága. Még a magyar buszgyártás feltámasztása sem lehet ok arra, hogy az Orbán-kormány a budapestieken végezzen életveszélyes kísérleteket.
 
Felszólítjuk a főváros és a BKV vezetését, hogy ne kockáztassák a budapestiek életét! Álljanak el ettől a már most komoly károkat okozó buszbeszerzéstől és haladéktalanul vásárolják meg az olcsó és használható lengyel buszokat vagy írjanak ki új közbeszerzést!
 
Továbbá felszólítjuk a fideszes kormánytagokat, hogy tartsák meg maguknak az ostoba ötleteiket és maradjanak távol a budapesti közbeszerzésektől!
 
Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

Kapcsolódó párttagok