mszp.hu | Belföld | meggy
2016. július 06. 09:28

Minden óra számít meggykérdésben!

A megyei közgyűlésen a múlt héten az Agrárkamara is beszámolt. Látjuk, hogy a megyében ez, azaz ágazat, ami az embereknek megélhetést és kiegészítést adhatna, közben pedig évek óta, csak természeti csapások, fagykár, jég, vihar sújtja.
Ha ezt nagy nehezen túl is éli a gazda, jönnek a felvásárlási nehézségek. Egy tehetetlen megyei agrárkamarai vezetés (MAGOSZ és Fidesz politikusként) beszél a dolgokról, de tenni nem képes semmit.  A Rácz úr évek óta a semmiről beszél, az a Rácz úr, aki néhány éve még az utakat is le tudta zárni a gazdák érdekében – fogalmazott Halmi József, az MSZP megyei alelnöke. 
 
160 forintról indult a meggyfelvásárlás, a múlt héten már 90 forintot adtak érte, és ahol elverte a jég a termést ipari meggyként 40 forintért lehetett leadni. Mára, azaz a hét elejére már szüneteltetik a felvásárlást. Akinek egy kis pluszt bevételt jelentene a meggy, újra nem tudja eladni. Néhány napja van a gyümölcs érését nézve a meggynek. Minden óra számít meggykérdésben.
 
Egyre nagyobb indulatot kelt bennem a Megyei Agrárkamara tehetetlensége – fogalmazott a szocialista képviselő. Majd az is elmondta Halmi József, hogy nem hetek és két hetek múlva kell tenni, hanem órákon belül szükséges a segítség a gazdák irányába! Felszólította az Agrárkamara elnökét tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ne maradjon több ezer kilogramm meggy a fákon. Intézkedjen a gazdák képviseletében! 

Kapcsolódó párttagok