MTI
2011. június 03. 16:01

Minden szolgálati nyugdíj veszélyben van

Amit a kormány a rendvédelmi dolgozók nyugdíjrendszerével tesz, azt később az összes többi, korengedményes, korkedvezményes nyugdíjjal rendelkező társadalmi csoporttal megteszi majd.

Harangozó Tamás, a párt elnökségi tagja pénteken az MTI-nek azt mondta: a kabinet el fogja törölni a szolgálati nyugdíj rendszerét, és visszamenőleg, minden ilyen juttatást elvesz az érintettektől. A nyugdíjakat járadékká alakítja, amelynek mértékét azonban bármikor, egyoldalúan módosíthatja a kabinet.

A párt ezért arra szólítja fel az összes, a korengedményes nyugdíjban érintett ágazat érdekképviseleteit, hogy azonnal kezdeményezzenek tárgyalást a kormánnyal.
    
Harangozó Tamás azt is közölte: a kabinet a rendvédelmi dolgozók érdekképviseleteivel folytatott csütörtöki tanácskozáson ismét becsapta a rendvédelmi állományt és szakszervezeteiket, a korengedményes nyugdíjuk kérdésében ugyanis visszatért az eredeti álláspontjához. Az MSZP szerint az érdekképviseleteknek nem szabad egy ilyen tartalmú dokumentumot aláírniuk - mondta az országgyűlési képviselő.