mszp.hu | Belföld | Biztonságpolitika
2021. július 21. 15:16

Mindenekelőtt be kell vallania a kormánynak: megvette a Pegasus kémszoftvert

Mindenekelőtt be kell vallania a kormánynak: megvette a Pegasus kémszoftvert
Saját állampolgárait terrorizálja a fideszes kormány a kiberfegyverrel, a lehető legantidemokratikusabb módon.

Lebukott és bele is sántult a kormány a hazugságaiba – erről beszélt az Mesterházy Attila, Magyar Országgyűlés Külügyi bizottságának és a NATO Parlamenti Közgyűlésének MSZP-s alelnöke kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

„Arra az egyszerű eldöntendő kérdésre, hogy a kormány vásárolt-e ebből az izraeli szoftverből, két válasz létezik: igen vagy nem” – mondta Mesterházy, akinek ez irányú, egyértelmű kérdésére sem mert felelni eleddig a belügyminiszter. Pintér Sándor kizárólag annyit mondott, szerinte nem történt illegális lehallgatás.

„Ha viszont ezt elfogadjuk igaz állításként, akkor meg kell kérdezni Varga Juditot, hányszor és kinek engedélyezte, milyen okból, hogy ezeket az embereket adott esetben lehallgathassák vagy megfigyelhessék” – vázolta a következő lépést.

Hangsúlyozta, nyomás alatt kell tartani az egyébként éppen védekező álláspontban levő kormányt: ha a legfelsőbb szintről nem kap az ellenzék kielégítő válaszokat, lejjebb kell menni a rangsorban, és az alacsonyabb szintű közszolgáknál kell feltenni a kérdéseket. „Vannak olyan tisztségviselői ennek a kormánynak, akik felelősek ezekért a kérdésekért, és bizony válaszadási kötelezettségük van – ilyen az igazságügy-miniszter, ilyen a belügyminiszter – és látszik, hogy a fideszes média megpróbálja mosdatni ezt az ügyet, meg agyonhallgatni” – tette hozzá.

„Magyar újságírókat lehallgattak, Panyi Szabolcsot, Szabó Andrást, politikust lehallgattak, ügyvédet lehallgattak, ami egy botrány: ez egy Orbán-gate” – mutatott rá.

„Ezt el kell, hogy mondják a miniszterek, vagy az igazságügy-miniszter, vagy a belügyminiszter, leginkább a belügyminiszter, vagy maga a miniszterelnök, hiszen, még egyszer mondom, ebben az Orbán-gate-ben ő a főszereplő egészen biztosan” – húzta alá Mesterházy Attila.

Bejelentette, a nap folyamán korábban írásbeli kérdést nyújtott be Polt Péter, főügyészhez is az ügyben. „Az után érdeklődöm, hogy vajon tervezi-e, hogy elindítson egy vizsgálatot. Amennyiben nem, én azt kértem tőle, hogy tekintse az én írásbeli kérdésemet feljelentésnek ismeretlen tettes ellen” – hangsúlyozta a Külügyi bizottság szocialista alelnöke.

Kapcsolódó párttagok