Mindenkinek veszélyben van a nyugdíja, amíg a Fidesz kormányoz

Az MSZP álláspontja szerint a hétfői parlamenti döntéssel a kormány állításával szemben nem létrehozzák az egyéni számlákat, hanem megszüntetik azokat.  

Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja annak kapcsán mondta ezt keddi sajtótájékoztatóján, hogy az Országgyűlés hétfőn törvénymódosítást fogadott el a témában. Annak értelmében az egyéni számlákra az állami nyugdíjrendszerben az év eleje után befizetett nyugdíjjárulék összege kerül. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője azonban újságíróknak azt mondta: még idén jóváírják a korábbi magán-nyugdíjpénztári befizetéseket is.
    
Korózs Lajos ugyanakkor azt hangsúlyozta, "amit egyszer elköltöttek, azt nem lehet jóváírni". Az embereknek meg kell érteniük: "mindenkinek veszélyben van a nyugdíja, amíg a Fidesz kormányoz" - jelentette ki.
    
Az MSZP szerint a kormány sorozatosan hazudott a nyugdíjszámlák ügyében. A magán-nyugdíjpénztári vagyon államosításakor azt ígérték, hogy lesznek egyéni számlák a jogosultságokkal, ehelyett a hétfői törvénymódosítás szerint az egyéni számlán semmit nem írnak jóvá - mondta Korózs Lajos, hozzátéve: ezt követően hétfőn "azt hazudták, hogy mindenkinek mindent jóváírnak, de megszavazni azt szavazták meg, hogy senkinek semmi nem jár".