mszp.hu | Belföld
2021. április 22. 15:47

Mindenkit várnak haza! – az MSZP több biztonságot akar a közutakon

Mindenkit várnak haza! – az MSZP több biztonságot akar a közutakon
Bár az MSZP javaslata volt, most mégis Semjén Zsolt nevén adja be a kormány azt a törvényjavaslatot, amely szigorítaná a vezetéstől eltiltott vezetők bűncselekményeinek büntetését.

Óbudáról, a közlekedési balesetek áldozatainak emlékművétől jelentkezett be csütörtöki online sajtótájékoztatóján Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, hogy elmondja, nem szabad tovább tétlenül nézni, hogy mennyien halnak meg hazánkban a közutakon.

“Célunk, hogy felhívjuk a jogkövető magatartásra a figyelmet és arra, hogy nem maradhat következmények nélkül, ha valaki eltiltás alatt vezet gépjárművet és követ el bűncselekményeket” – ismertette Molnár Zsolt.

A szocialista politikus emlékeztetett, törvényjavaslatot nyújtott be, hogy súlyosabban szankcionálják, amikor valakit büntető bíróság vagy szabálysértési hatóság kifejezetten eltilt a járművezetéstől és ennek ellenére, szembe helyezkedve a társadalmi normákkal, mégis gépjárművet vezet és súlyos baleseteket okoz.

„Mindenkit hazavárnak, mindenkinek vannak családtagjai, rokonai, ezért ennél az emlékműnél ígérjük, hogy nem hagyjuk, hogy ez így folytatódjon” – szögezte le.

Elmondta, egyeztettek az Országos rendőrfőkapitánysággal, a Belügyminisztériummal, az Autóklubbal és más balesetmegelőzési szervezettekkel és arra jutottak, hogy lépni kell. Hozzátette, a magyar kormány és parlamenti többség azonban „nem túl elegáns módon” saját nevére vette a törvényjavaslatot, amit így végül Semjén Zsolt jegyez.

„Jövő kedden szavazás lesz, és annak ellenére, hogy nem túl elegáns ez a módszer, nagyon örülünk, hogy végre egy ellenzéki kezdeményezésből jó eséllyel törvény lesz. Ezzel életeket tudunk megmenteni és érvényesíteni azt a társadalmi akaratot, hogy ne felelőtlen emberek száguldozzanak az utakon, különösen ne olyanok, akiket ettől kifejezetten eltiltottak” – tette hozzá.

Az MSZP pártigazgatója kiemelte, nem olyan esetekről van szó, ahol valaki otthon felejtette a jogosítványát, hanem azoknak az eseteknek a megelőzéséről, ahol az eltiltottak és notórius szabályáthágók súlyos baleseteket okoznak és ilyen helyszínekkel tele van Budapest és az ország. „Hiszek abban, hogy a Magyar Országgyűlés támogatni fogja ezt a javaslatot, és még olyan áron is örülünk ennek, ha a kormány átveszi az ellenzéktől és a saját nevén futtatja. Ha a jövőben is erre lesz szükség az ellenzéki javaslatok elfogadásához, inkább legyen így, hiszen az emberi életek védelme a legfontosabb”!

 

 

Kapcsolódó párttagok