2011. október 27. 14:11

Mindent államosítanak

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2011. október 17-ei ülésén világossá vált mindenki számára, hogy a megyei önkormányzati rendszer jelen formájában megszűnik. Ez a megyei közgyűlés tavaly októberében arra kapott felhatalmazást, hogy Komárom-Esztergom megye javát szolgálja, intézményrendszerét működtesse, gyarapítsa. A Fidesz kormányfője Orbán Viktor és a megyei elnök Popovics György abban állapodtak meg, hogy 2012. január elsejével mindent államosítanak. Az említett rendkívüli közgyűlésen a Fideszes többség ezt az államosítást támogatta az esküjükben vállaltakkal szemben. Így méltatlanná váltak a választóktól kapott bizalomra. Úgy lehet ezt a bizalmat helyreállítani, ha a közgyűlés feloszlatja önmagát és új választás kiírására tesz javaslatot. Ezért a szocialista frakció azt javasolta a mai 2011. október 27-ei közgyűlésnek, hogy a mai nappal oszlassa fel magát.

A közgyűlésen megdöbbenve tapasztaltuk, hogy vita nélküli tárgyalást kezdeményezett a Fidesz frakciója, úgy hogy az előterjesztést még részleteiben nem is ismerték. Itt, a mi megyénkben is megjelent a kormányzó párt „demokrácia” felfogása. Nem elég, hogy megszegik esküjüket, szembeköpik szavazóikat, még a szót is belefojtják az őket bírálókba. A határozatról név szerint döntöttek a képviselők. A Fidesz nemmel, a szocialisták a feloszlatás mellett tették le a voksukat.

Winkfein Csaba a szocialisták megyei frakcióvezetője elmondta: „Árulkodó a Fidesz magatartása. Pontosan tudják, hogy a megye érdekei ellenében cselekszenek, de tetteik következményeit nem merik vállalni. Nem elég, hogy esküszegők, még gyávák is. Az a rossz hírem van számukra, hogy csak ideig-óráig bújhatnak el választóik elől. Egyszer a szemükbe kell nézniük.”