mszp.hu | Belföld
2021. július 02. 15:07

Miniszterelnök úr, elég volt!

Miniszterelnök úr, elég volt!
„Határozott beavatkozást” ígért a miniszterelnök a „közszolgálati” rádióban, mert szerinte magától nem indul újra a gazdaság. Láttunk már határozott beavatkozásokat a Fidesz részéről, amiknek az árát még most is fizeti az ország, ezért azt mondom: elég volt, inkább ne tessék!

Mert mostanáig határozottan arra használták a hatalmukat, hogy „határozottan” lerabolják a nemzeti vagyont, kisíboljanak minél több közpénzt, és megsegítsék Mészáros „nemstróman” Lőrincet. Ebből elég! Ilyen „határozott” intézkedéseket nem kérünk!

A beavatkozásokból meg pláne elég volt! Mert piszkos kézzel és kontár módon avatkoznak be az egészségügybe, az oktatásba, a civil szférába és a magánéletünkbe, de ahol segíteni kéne, ott bezzeg nem érzik szükségét a beavatkozásnak!

Orbán egyetlen szót sem ejtett ma sem az emberekről, akik a napi megélhetésükért küzdenek. A Fidesz számára nem léteznek az állásukat vesztett dolgozók, a megfertőződött tanárok, a megélhetési válság sújtotta családok, és „határozottan” magukra hagyták a jelentős élelmiszer-áremelkedés sújtotta nyugdíjasokat.

„Határozottan” mondtak nemet a 80%-os bértámogatásra, az értékálló családtámogatásokra, a 3 helyett 9 hónapra járó, legalább havi nettó 100 ezer forintos álláskeresési ellátásra és a megemelt minimálbérre vonatkozó szocialista javaslatokra.

A közszolgáltatási dolgozókkal kötött béremelési megállapodásból nagyvonalúan „kifelejtették” ezeknek a dolgozóknak az egyharmadát, több tízezer embert. Az egészségügyi szakdolgozók nagy része kevesebbet keres a Fidesz csapnivaló új szolgálati jogviszonya miatt, mert „határozottan” „elfelejtették” biztosítani a kórházaknak a pótlékok kifizetéséhez szükséges pénzt!

Ilyen a Fidesz „határozottsága”!

Ha valóban segíteni akarnak az embereknek, akkor ne féljenek összehívni a Parlament rendkívüli ülését, és ne féljenek határozottan megszavazni az MSZP javaslatát a minimálbér adómentességéről! Ezzel már a jövő hónaptól havi 25 ezer forinttal többet vihetnének haza a minimálbért keresők, és mindenkinek a fizetése emelkedne, aki bruttó 321 ezer forintnál kevesebbet keres! Ezt az emelést minden hónapban megkapná összesen 2,3 millió magyar ember!

Határozottan megszavazhatnák az élelmiszerek áfájának csökkentését is! Ha az alapvető élelmiszerek áfája 5 százalékra, minden más élelmiszeré pedig 18 százalékra csökken, és megfelelő szabályzókat építenek a rendszerbe az árak visszakúszása ellen, akkor fékezhetik az elszabadulóban lévő inflációt!

Ezek határozott lépések lennének az emberek érdekében!

És határozottan készülni kellene a vírus 4. hullámára is. Nem jachtozással, adriázással meg balcsizással, mint tavaly! Mert az után sajnos meghalt közel harmincezer ember!

Ha tavaly nem sunnyogta volna el a járványkezelés alapjainak megszervezését, a széles körű tesztelést, a kontaktkutatást és a kezelés megfelelő feltételeinek kialakítását, akkor nem itt tartanánk! Ezt elsunnyogták és az oligarcháikat tömték helyette. Ha segíteni akar, akkor – ahogy az MSZP javasolja – határozottan biztosítsa az ingyenes PCR-tesztelést azoknak, akiknél hatástalan volt a védőoltás! Több mint 2 millió emberről beszélünk, és az Európai Unió még forrást is biztosít erre!

Mindez csak a minimum, amit meg kell és meg lehetne tenni. Kormányváltást és korszakváltást akarunk, hogy a kormány valóban az embereket szolgálja, ne csak a fideszes elitet!

Kapcsolódó párttagok