mszp.hu | Belföld
2021. április 09. 11:56

Miniszterelnök úr, értse meg: egyetlen élet is fontosabb, mint a futball!

Miniszterelnök úr, a „közszolgálati” rádióban Ön szinte többet beszélt a fociról, mint a járványról!

Elhiszem, hogy Önnek fontos egy futballista élete és állása, meg a futball Eb, de talán még fontosabb sok millió magyar ember élete és állása! Ön azonban erről ismét csak mélyen hallgatott! Mint ahogy a csaknem 23 ezer elhunyt honfitársunkról sem szólt egy szót sem! Ne legyen már ennyire érzéketlen!

Egyetlen élet is fontosabb, mint a futball! De önnek nagyobb probléma egy milliókat kereső focista, mint az a 300 ezer magyar munkanélküli, akiknek a fele semmilyen ellátást nem kap!

Ötpercenként meghal egy magyar ember, ön pedig azt számolgatja, hogy hány néző lehet majd a focimeccseken! Ez elképesztő érzéketlenség és cinizmus!

És közben kormányzás helyett káosz van! Müller Cecília egy hónapja még azt mondta, hogy 2-3 héttel az első oltás után még mindenki ugyanolyan veszélyeztetett, mintha nem is lenne beoltva. Ehhez képest a Fidesz-rezsim most pár nappal az első oltás után visszazavarja a pedagógusokat az általános iskolákba a potenciálisan fertőző gyerekek közé! Ez káosz! Gulyás Gergely egyik nap még azt mondja a kormányinfón, hogy április 19-én minden iskola kinyit és az érettségik meg lesznek tartva, másnap pedig Ön kijelenti: a középiskolák május 10-ig zárva maradnak és csak írásbeli érettségik lesznek. Mi ez a fejetlen kapkodás, mi ez a káosz?

Ezzel a káosszal a Fidesz-kormány ássa alá a védekezésbe vetett bizalmat! Mert önöknek fontosabb a lopás és a foci, mint az emberek élete! Magánalapítványokba lopják ki az állam pénzét, de a tömeges és ingyenes tesztelésre már nem költenek, pedig az megállíthatná a fertőzési láncot, ha tudnánk, hogy ki beteg és ki nem! Arról sem beszélnek, hogy mi lesz az emberek megélhetésével, miből vegyenek ételt és gyógyszert a bevétel nélkül maradt családok! Mi javasoltuk, hogy duplázzák meg a családi pótlékot, a GYES-t és a GYET-et, emeljék legalább 100 ezer forintra a munkanélküli ellátást és folyósítsák legalább 9 hónapig, de önök ezt meg sem hallották! Pedig ezek legalább olyan életmentő javaslatok, mint az oltás!

Miniszterelnök úr, ez az ország nem futballpálya! Nem áldozhatja fel emberek életét és egészségét a saját mániája miatt!

A nemzet érdeke ma az, hogy több pénz jusson el közvetlenül az állampolgárokhoz, az állásukat vesztett emberekhez, a kisvállalkozókhoz, a családokhoz és mindenekelőtt az egészségügyben és a szociális szektorban dolgozókhoz! Másként nem lehet megfékezni sem a járványt, sem a kialakuló szociális válságot!