mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. június 09. 14:56

Miniszterelnök úr, lehet úgy is emelni a minimálbért, hogy mindenkinek jó legyen!

Érthetetlen, hogy Orbán Viktor miért nem úgy akarja emelni a minimálbért, hogy azzal senki se veszítsen! Hónapok óta mondjuk: a költségvetésben ott van a fedezet a minimálbér adómentessé tételére! Ez évi 300 ezer forinttal növelné a dolgozók kézhez kapott fizetését és semmilyen megterhelést nem jelentene a vállalkozásoknak! Az MSZP-nek ez a javaslata évente csupán 250-300 milliárd forintba kerülne, ami a költségvetés kiadási oldalának mindössze 1-1,5 százaléka!

Értem én, hogy 11 év fideszes kormányzás után már Orbán Viktor is érzi, milyen szégyenletesen alacsony a magyar minimálbér. A V4-es országok közül ez nálunk a legkevesebb, pedig 11 éve ez nem így volt!

Az viszont rejtély, hogy Orbán miért nem olyan megoldást akar, ami semmilyen kiadást nem jelent a kis- és középvállalkozások számára, de érdemben segítené a náluk dolgozók megélhetését!

Hát akkor most szólok: az MSZP javaslata ilyen! Ráadásul így nemcsak a minimálbéresek járnának jól, hanem az általunk kezdeményezett adójóváírás révén mindenkinek a fizetése emelkedne, aki 321 ezer forintnál kevesebbet keres! Pályakezdők, szakképzett dolgozók, pedagógusok, szociális munkások, szakmunkások.

Itt a bérkalkulátor, amivel bárki kiszámolhatja, hogy ha ezt bevezetjük – vagyis a Fidesz bukása után – mennyivel több fizetést vihet majd haza: mszp.hu/berkalkulator2022

Üzenem Orbán Viktornak, hogy a mindenki számára előnyös minimálbér-emelés megoldását az MSZP benyújtotta az Országgyűlésnek. Csak éppen a kormánypártoknak nem az emberek ellen kellene dolgoznia.

Ezért is kell jövőre legkésőbb kormány- és korszakváltás!