Miniszterelnök úr, mi ez a szerencsétlenkedés?

Ön nem ezért kapja a fizetését! A „közszolgálati” rádióban egy rossz bemondót játszva most is csak felolvasta, milyen nagy a baj!

A magyar nép nem ezt a tehetetlen panaszkodást várja! Önnek megoldásokat, a védekezést és a megélhetést segítő intézkedéseket kellett volna bejelentenie! Tudja, mit várnak öntől az emberek? A 100 százalékos táppénz kihirdetését! Azt, hogy legalább nettó 100 ezer forintra emelik, és 9 hónapig adják a munkanélküliek támogatását! Önnek legalább 80 százalékos bértámogatást kellett volna bejelentenie, és azt, hogy miként segítik azokat a katás kisvállalkozásokat, akiket a válság közepén büntetőadóval sújt a Fidesz-kormány!

Ehelyett önök a nyíregyházi stadionra költenek plusz 8 milliárdot a Gazdaságvédelmi Alap pénzéből! Az egyik új Magyar Közlönyben az áll, hogy a Fidesz-rezsim versenysportra pazarol több mint 1 milliárdot, a Magyarságkutató Intézetre pedig 1,2 milliárd forintot! Eközben az élelmiszerek árai az egekben, a benzin brutálisan drágul, és a Fidesz-rezsim padlóra küldte az emberek megélhetését! Ha továbbra is hagyják tönkremenni a családokat, sajnos tényleg kutatni kell majd a magyarságot…

Miniszterelnök úr! Ön nemrég azt mondta, hogy a védekezés sikerét emberi életek megmentésében méri. Most Magyarországon a második legmagasabb a vírus miatti halálozás az EU-ban, lakosságarányosan. Ez az ön kudarca! És akkor van képe arról beszélni, hogy a harmadik hullám „rekordokat döntöget”? Ne viccelődjön, itt közel 18 ezer ember haláláról van szó! Gyalázat, hogy az ország vezetője ilyen tiszteletlenül sértegeti az elhunytak emlékét és játékosan beszél a hozzátartozók fájdalmáról!

Ön korábban azzal dicsekedett, hogy egy hétvége alatt mindenkit be tudnak oltani. A valóság ezzel szemben az, hogy az első tömeges oltásuk kudarcba fulladt, és most is csak 35-40 ezer embert tudtak beoltani egy nap alatt, miközben a vakcinák a raktárakban állnak! Nem kell hozzá orvosi diploma, mindenki tudja: az oltóanyagok legjobb helye az emberekben van! Mi azt mondjuk, oltani kell! Oltsanak, amennyi csak van, és ne akadályozzák az önkormányzati oltópontok felállítását!

Miniszterelnök úr, öntől nem azt várja el az ország többsége, hogy megállapítsa: nagy a baj! Ezt tudjuk, bár lehet, hogy önhöz csak most jutott el ez a hír! Azt várja el mindenki, hogy erősítse meg az egészségügyet, legyen világos oltási terv, tömeges szűrés és a kormány működjön együtt a polgármesterekkel, annak érdekében, hogy az orvosok több támogatást kapjanak! Az emberek azt várják, hogy ne zsúfolódjon össze az oltásra váró tömeg és az orvosok ne telefonálgatással legyenek kénytelenek tölteni a drága idejüket! Cselekvő együttműködést várunk el öntől, nem nyafogást és mellébeszélést!

Több szerénységet és több alázatot a feladatok iránt! Mert amit eddig láttunk öntől, annál Magyarország sokkal jobbat érdemel!